30/4/15

S'ha presentat l’informe “Ja volem el pa sencer. Respostes a la pobresa alimentària en clau de Sobirania Alimentària” que inclou l'experiència vilanova dels horts del Projecte Turuta

El dimecres 29 d'abril a l'Ateneu Popular  de 9 Barris s'ha presentat l'informe a càrrec dels seus autors: Ariadna Pomar León i Guillem Tendero Acin i promogut per ASAC: Aliança per la Sobirania alimentària de Catalunya, que ha comptat amb la intervenció de diverses persones procedents de les experiències analitzades en l'estudi i de col·lectius i entitats relacionades amb la temàtica de la recerca, entre elles, la de Ton Dalmau, president-coordinador de l'Associació ECOL3VNG, impulsora del Projecte turuta que promou la implementació d'una unitat d'intercanvi social local a Vilanova i la Geltrú. També s'ha realitzar un debat, sota la denominació: com donar resposta a la pobresa alimentària de manera que es promogui l'apoderament i la Sobirania Alimentària.
Presentació de l'informe a l'Ateneu 9 barris

L'informe analitza què aporten en l'actual context d'emergència social les iniciatives que tracten de donar resposta a la pobresa alimentària promovent l'apoderament de les persones en situació de vulnerabilitat i incorporant elements del paradigma de la Sobirania Alimentària.Aquestes iniciatives estan sent impulsades per col·lectius de base dels moviments associatiu i per la Sobirania Alimentària, entitats del Tercer Sector Social, projectes de producció agroecològica, empreses cooperatives de l'economia solidària i administracions públiques locals.    Més informació a:  Associació Salut i agroecologia (ASIA). ACCÉS A L'INFORME (Projecte d'horts d'ECOL3VNG p. 129-30)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada