26/7/15

celebració el dissabte 25 de juliol del 6è aniversari de TRANSICIO VNG

Ahir 25 de juliol, dia sense temps en el calendari Maia, un grup de transitadores i transitadors, s'han reunit per commemorar el sisè aniversari de la posada en marxa del moviment ciutadà Transició VNG.
Una trobada festiva davant del mar al voltant d'un àpat compartit i música va voler posar de manifest que aquest moviment camina, lent però segur cap a una nova forma d'entendre les nostres relacions i l'economia convencional.
Un text de reflexió va servir per obrir pas a les aportacions i reflexions espontànees del assistents:  
- El bloc de Transició VNG avui compta amb 52.365 visites i el bloc del Projecte Turuta 23.261: tenim la impressió que estem sent una pràctica d’organització social pels altres persones i col·lectius. La prova d’això són les visites per internet, personalment, les diverses connexions i comentaris que rebem d’altres bandes. Però només estem al començament...
- Tenim uns objectius clars: el canvi global, començant pel canvi local amb uns principis inspiradors planetaris: la Carta de la terra.
- El projecte Turuta, sorgit de TransicióVNG, creiem que és una bona eina per ajudar a posar en marxa sinergies per afavorir la Transició a un nou model de societat, però el principal valor de la Turuta, no és l’econòmic, sinó les persones i les relacions, sinergies i connexions socials que es creen.
- La diferència amb altres models col·laboratius, és el fet que disposar d’aquest sistema econòmic que construïm dia a dia comunitàriament, facilita la participació de totes les persones, entitats i empreses que volen participar i facilita, alhora, la regulació de les aportacions dels seus membres associats. Aquestes noves relacions no especulatives són una bona per a la Transició, que avui fa just 6 anys ens varem proposar posar en marxa a casa nostra al peu de la farola.
- No obstant, identifiquem gran dificultats:
1- La comprensió lenta del model, ja que es basa en la potenciació d’uns valors que col·lectivament quasi hem oblidat, degut al sistema competitiu imperant, principalment....
2- Costa que persones s’impliquin en la tasca de construir i afavorir transicions....
El repte, doncs, està clar:
Seguir treballant amb més força que mai i des de les qualitats bàsiques: proactivitat, constància, transparència, fraternitat i.... FESTA!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada