18/2/16

Dissabte 20 de febrer a les 12h. al Mercat del Centre de VNG acte del concurs de rerceptes 1.000 maneres de cuinar espigalls

El  concurs de receptes  1.000 maneres de cuinar espigalls s’ha fet dins de la campanya Origen Garraforganitzats per Node Garraf i Mercats de Vilanova.
La campanya pretén promocionar la gastronomia de la comarca en el sentit ampli i hem començat des de la vessant del producte, prenent més importància aquests mesos els productes de temporada d’hivern.  

 El mateix dissabte a partir de les 10:30h i fins a les 14:00h,  dins del projecte de recuperació dels Espigalls, que duu a terme la Fundació Miquel Agustí i la Diputació de Barcelona, es farà un tast d’espigalls al mateix mercat.  Aquesta acció respon a una de les fases del pla de treball  per assolir la DOP dels Espigalls, que és la de captar l’opinió dels consumidors abans de començar a fer els anàlisis de les plantes seleccionades.
Informació de com va anar l'acte

      

En el nostre territori estan fent una gran tasca de recuperació i difusió de productes km o de la terra, Associació d'Espigalls del Garraf i Slow food del Garraf i Penedès.
L'Associació d'espigalls del Garraf està formada per pagesos i pageses de totes les edats que viuen i treballen a l’horta de la comarca, i que tenen com a finalitat la promoció del cultiu, la comercialització, la transformació i el consum dels espigalls del Garraf basant-se en criteris de qualitat i proximitat.
Es proposa treballar per aconseguir la IGP d’aquest producte tradicional de l’horta del Garraf. Es va constituir formalment el 9 de juliol de 2014, amb seu a l’avinguda de Cubelles, núm. 88, de Vilanova, i una primera junta integrada per Montse Marcé, de la Sínia Pujadas (presidenta); Remei Gimeno, de la Sínia Sant Gervasi (vicepresidenta); Ricard Huguet, de les Casetes de Ribes (secretari); i tres vocals, Josep Alsina, Jordi Baig i Pere Borrero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada