6/3/16

Xerrada, Ara és l'hora: la reforma horària a càrrec de Fabián Mohedano a la Biblioteca Cardona Torrandell, dimecres 9 de març a les 20h

La Iniciativa per a la Reforma Horària - Ara és l'Hora és una entitat que pretén incidir en la reforma dels horaris de manera que s'assoleixi l'adaptació a uns «temps més humans i més cívics en el marc de les transformacions de la Catalunya que ve». Es va presentar en públic el 29 de gener de 2014.   



Impulsada per Fabián Mohedanodiputat al Parlament de Catalunya. Compta amb un grup motor, entre el que es troba la mestra vilanova Assumpta Baig que presentarà i conduirà l'acte. 
Els impulsors de la iniciativa consideren que els horaris «anòmals» de Catalunya condueixen a problemes de conciliació familiar i de sinistralitat, i incideixen en aspectes com la productivitat, l'èxit escolar o el comerç. L'origen d'aquests horaris el situen en el desarrollismo espanyol de la dècada de 1960 i meitat de la de 1970, mitjançant el qual la dictadura franquista va succeir l'etapa autàrquica. Per això, afirmen que cal adaptar els horaris a les necessitats de la gent i reclamen major flexibilitat de l'horari laboral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada