25/4/16

Dimarts, 26 d'abril a les 19h, al centre cívic de St. Joan, la Turuta participa en l'acte "De l'Economia local a l'economia global", organitzat per Federalistes d'esquerres de VNG

Intervindran Ton Dalmau, coordinador d'Ecol3Vng, sobre l'economia local i la moneda local, "la Turuta" i  Francesc Trillas, professor d'economia de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de la junta directiva de Federalistes d'Esquerres.

Nota de premsa distribuïda per Federalistes d'esquerres sobre l'acte: 
DE L’ECONOMIA LOCAL A L’ECONOMIA GLOBAL
"D’ençà la famosa Crisi que venim patint, en diferent grau la ciutadania, l'economia s’ha convertit en l´eix central de totes les notícies. Tothom està pendent del que succeirà avui: els bancs centrals apujaran o baixaran els tipus d’interès, i la prima de risc pujarà o baixarà dels cent punts bàsics, sempre tenint un ull posat  en les grans potències, les seves decisions, les bones i les dolentes ens acaben afectant, els productes que consumim poden venir dels indrets més insospitats,  de tot això en diem la Globalització.

Però per fer front a aquest gran problema, sorgeixen moviments arreu del món que pensen que la sortida es pot trobar en l’economia de la proximitat, molt més respectuosos amb les persones i amb l’ecosistema. Aquí a Vilanova tenim un bon exemple:  l’associació ECOL3VNG, que ha creat tot un sistema d’intercanvi de béns i serveis utilitzant una moneda local per tal de fer-los viables “LA TURUTA”,  el que ells anomenen avançar vers la “GloCalització”.

El sistema Federales construeix a partir de nuclis que es van interrelacionant entre si, amb lligams basats en el diàleg i l’acord, i els moviments econòmics entre ells és un dels eixos fonamentals, així han sorgit els grans estats federals arreu del món, i a Europa “el mercat comú” i ara la “Unió Europea” anant una mica més enllà.

Federalistes d’esquerres de Vilanova i la Geltrú hem cregut convenient posar sobre la taula aquest nou moviment econòmic que està sorgint i, per això, comptarem amb en Ton Dalmau, coordinador de l’associació ECOL3VNG, que ens parlarà de la  raó de ser de les monedes locals en la nostra economia i de la “Turuta” a Vilanova i la Geltrú. D'una altra banda coneixerem com funcionen els sistemes monetaris en una organització federal, per això comptarem amb en Francesc Trillas, professor d’Economia de la UAB i membre de la Junta de Federalistes d’Esquerres".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada