22/10/17

La Vinagreta organitza, amb gran èxit, la segona edició del Menjar de profit el diumenge 22 d'octubre a la plaça de les Neus

La Cooperativa de consum la Vinagreta ha organitzat aquest diumenge el Dinar de profit consistent en un àpat participatiu i gratuït amb aliments “recuperats”, que altrament acabarien llençats a les escombraries, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari
Amb accions com aquesta, pretèn sensibilitzar-nos sobre la importància del malbaratament alimentari i s'una forma festiva i cooperativa, amb la col·laboració de voluntariat, han organitzat aquest acte que comença el dissabte abans amb la recollida d'aliments al mercat, el recapte d'aliments recuperats i el seu processament per procedir, l'endemà diumenge, d'una forma totalment festiva amb música i tallers, entre ells un dedicar a la cuina d'aprofitament, cuinar-los i menjar-los col·lectivament.  
Més informació: http://docsforaction.org/dprofit2017.html

Des del seu bog, La Vinagreta ens recorda

Què és el MALBARATAMENT ALIMENTARI?

El malbaratament alimentari són els aliments que es desaprofiten al llarg de tota la cadena alimentària, tot i tenir encara valor com a recurs nutritiu per a les persones. És, en definitiva, tot el menjar que perdem o llencem al llarg de tota la cadena alimentària destinada al consum humà, des que en comença la producció fins al moment en què pot consumir-se.

Saps quant es malbarata a CATALUNYA?

Recull fotogràfic: Dori Valdivieso
Un terç dels aliments que produïm al món, es malbaraten o perden en el trànsit de l’agricultura al consumidor final. En concret a Catalunya, segons la guia Un consum més responsable dels aliments elaborada per la Universitat Autònoma de Barcelona, són més de 262.000 tones d’aliments que es malbaraten cada any (només tenint en compte la part final de la cadena alimentària). Del total dels aliments sòlids adquirits per famílies, restaurants i comerços al detall de Catalunya, es malbarata el 7% (35 kg/hab. i any), que és el mateix que llençar els aliments consumits durant 25,5 dies o amb els quals podríem alimentar més de 500.000 persones durant tot un any. Aquesta xifra equival, en definitiva, a una pèrdua econòmica de 112 € per persona i any (2010) i es tradueix també en l’ús del 20% del total de tota la superfície agrícola útil de Catalunya.
Foto: Docs for Action
S'han servit unes 250 racions. Tot un èxit de participació i col·laboració de persones voluntàries. Felicitats a La Vinagreta per aquestes profitoses iniciatives!
Guia un consum més responsable dels aliments: propostes per a prevenir i evitar el malbaratament alimentari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada