15/4/18

El procés de renaturalització de la platja del Far continua

Adequació platja del far 1La Platja del Far de la nostra ciutat està rebent una intervenció especial respecte el seu aspecte: s'està procedint a la seva renaturalització. Aquesta acció té un pressupost de 147.000 euros, aportats per la Demarcació de Costes de l’Estat, i cobreix una superfície de 18.000 metres quadrats. La sorra per al nou sistema dunar s'ha obtingut de la mateixa platja del Far.

Aquest projecte forma part de la pacificació del trànsit de la façana marítima. Amb la renaturalització de la platja del Far, que comporta la desaparició de centenars de places d'aparcament en aquest indret, l'Ajuntament proposa diverses accions per evitar un excés de trànsit per la façana marítima, principalment de persones que hi accedeixen en vehicle privat cercant alguna plaça d'aparcament gratuït. La creació d'una àrea verda exclusiva per al veïnat del barri de Mar; la creació d'un gran aparcament gratuït a l'entrada de la ciutat, a la ronda Europa, 39, amb capacitat per a 700 vehicles i la connexió des de l'aparcament amb la platja del Far i la façana marítima mitjançant un servei de bus llançadora, són les actuacions més destacades de cara a l'estiu per preveure i anticipar-se als problemes de mobilitat que poden derivar-se de la intervenció realitzada per la Demarcació de Costes de l'estat a la platja del Far.

Amb aquesta intervenció aquesta platja de Vilanova i la Geltrú es recuperarà mediambientalment a través de la creació d'un sistema dunar.

Imatges de la renaturalització de la platja del Far: 
 https://www.flickr.com/photos/vilanovailageltru/26537857257/

Font: Vilanova Digital: 
http://www.diaridevilanova.cat/noticia/8301/proc/renaturalitzacio/platja/far/continua

http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=92897239#.WtPn74hubDc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada