5/2/10

Primera Trobada de reflexió de tots el grups -resum de l'acte-

rem realitzar un simulacre de dinàmica participativa anomenat Cafè del Món, on es formulen 3 preguntes de menys a més concreta i es debaten entre els assistents apuntant les idees força en un paper. Les preguntes van ser:

Quina és la teva idea de Transició?
Quines fortaleses/debilitats hi ha a la nostra Vila per transitar?
Quines accions/treball s'hauria de dur a terme?
I les respostes:
1- que és important saber d'on venim i cap on anem (coincidim en que hauríem d'avançar vers una societat diversa, sostenible i pacífica) i de tant en tant cal reflexionar per recordar-ho. No cal que estiguem d’acord absolutament en tot, però si en tot allò que considerem més important i que hi coincidim. La transició és un canvi constant. Canviar el model de societat. Baixar el consum. Cal tenir petits èxits per anar tenint algunes satisfaccions. Ètica i responsabilitat a nivell individual per ser consequent. Estem, entre totes i tots, canviant el "sistema operatiu" del funcionament del món.

2 - que a Vilanova tot i que tenim particularitats (algú ha dit que estem tancats cadascú amb les seves coses i poc oberts...), tenim molt de potencial (xarxa associativa, bona ubicació, mar, es pla -per anar amb bici-, dimensió amb un nombre d'habitants interessant, etc.). Hi ha poca vida en el carrer. La implicació indidual és molt important.

3 - en la mesura que fem activitats (cara enfora i cara endins) anirem creant relacions positives (crear xarxa, posar en contacte gent, grups...)

Conclusions: sorgeixen moltes idees per a fer realitat mitjançant els grups de treball i acordem de fer més reunions d'aquest estil fent un treball de reflexió com a grup TransicióVNG, molt interessant per veure que totes i tots, a part del treball en els grups, estem intentant avançar en un mateix projecte...

NOTA (per fer dentetes): El pastís de poma boníssim i el café de garrofa també...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada