14/2/12

sobre l'Ortoll, el camí de Sant Gervasi... pulmó verd

foto: Mike
Fa temps que l’Ortoll és polèmica. Que si s’urbanitza, que si no…Ara amb la crisi que pateixen les administracions semblava ser que l’Ortoll ens donava un respir, ja que sense diners per edificar, aquesta zona verda, verge i últim reducte natural de la nostra ciutat semblava fora de perill.
Però de sobte el nou govern treu l’Ortoll a la palestra amb propostes de “millora” que passen per condicionar camins (sembla ser que dos) que puguin permetre el trànsit de cotxes de Zamenhof a la platja de Darró.
foto: Mike
Si coneixeu la zona haureu pogut observar la quantitat d’espècies vegetals que allà s’hi troben, les immenses pinedes, camins i corriols, espurnejats per alguna que altra propietat rural, una escola i diversos elements de patrimoni agrari com les mulasses, el Molí de l’Escardó o els marges dels camins fets a l’antiga, elements tots ells a preservar, és més a posar en valor i recuperar.

Perquè ara a l’Ortoll la gent passeja, va a córrer o fa ciclisme, respira, contempla arbres i escolta els ocells i tot i que hi ha punts negres que semblen autèntics abocadors i que provoquen l’enuig i la repulsa de molts, i sobre els que ja s’estan fent accions d’eliminació, no comprometen el futur de l’espai.
L’arranjament de camins és una altra cosa, perquè en realitat no sabem que hi ha al darrera, quines són les
intencions reals ni en que es pot convertir l’Ortoll si el comencem a obrir al tràfic rodat.
foto: Mike
Volem un espai net, natural, amb certes millores per a que cada vegada més gent es pugui sumar al gaudi d’aquest entorn de manera sostenible, és a dir, sense cotxes ni artificis.
Us convidem a aquells que no coneixeu la zona que féu una volta, que us endinseu i us deixeu fascinar pels seus encants naturals i si ho voleu que participeu amb nosaltres en la defensa de l’Ortoll.

l'equip del camí de Sant Gervasi

2 comentaris:

  1. l'equip de govern fa declaracions al respecte en la web de l'ajuntament:
    http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=15293353

    ResponElimina
  2. Des de unpasseigpervng.blogspot.com ens hem fet un passeig per tots els camins de la zona i ja els tenim fotografiats i recopilats per tothom qui vulgui recordar com eren abans de tot això plegat.
    http://unpasseigpervng.blogspot.com/2012/03/passejada-per-lortoll-aquest-2012.html

    ResponElimina