13/2/11

dia 12 - taller de pa a casa la Núria...

Hem estat 9 transitadores i transitadors que, convidats per l'amabilitat d'una transitadora a casa seva i els coneixements i habilitats d'un transitador, expert en fer pa... Escrivim aquí la recepta amb imatges incloses que us podran servir per fer uns suculents pans casolans i pitzes artesanals. Gràcies als organitzadors del taller.

Ingredients:
* 500gr farina (d'espelta queda molt bé... també amb la normal)
* 10gr llevat (fresc -se'n troba en súpers - la marca Royal no és l'adequat i no l'hem utilitzat encara que surt en la foto)
* 350gr d'aigua
* 1 cullerada de sal (sopera no plena)...
Procès:
Pas 1 per fer la pasta:
Es posa tot en un bol i, agafant amb una ma el bol, amb l'altre es va remenant, afegint aigua de mica en mica fins fer una pasta el més homogènia possible.

Pas 2 amassar la pasta:
Un cop feta posar-la damunt de la taula (marbre millor) i anar amassant segons la tècnica de:
1-unir puntes dits i endavant
2-doblegar endarrera
3-separar puntes dits i embolcallar la massa (d'aquesta manera se li afegeix aire a la massa)...
i començar de nou... seguit fins que sigui una massa compacte (no enganxifosa).

Pas 3 deixar reposar la pasta i fer el pa... per posar-lo al forn:
Posar-la en un bol i tapar-la amb una roba durant una hora... s'infla... seguidament ja podem fer parts...
un troç, si volem, el podem guardar a la nevera, tapant-lo amb plàstic... ens servirà de mare per a fer més endavant més pa.
Si volem fer pasta de pitza ja podem fer-la.
Si volem fer barres, les preparem i les deixem 40' més reposant. Abans de posar-les va bé fer-los-hi uns tallets amb un ganivet.
El forn ha d'estar a 250 graus. Per posar els pans al forn va bé fer-ho amb una pala de fusta enferinada. Les peces no triguen gaire d'estar cuites.
BON PROFIT!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada