7/3/12

Primera trobada estatal de Monedes Socials i Complementàries (projecte)

ENLACE AL BLOG DEL ENCUENTRO - ENLLAÇ AL BLOC DE LA TROBADA

L'associació ECOL3VNG està estudiant la viabilitat d'organitzar aquestes Jornades en la nostra ciutat-vila. Aquí podeu llegir el correu que ja està circulant per l'Estat i que tenen temps durant el mes de març per omplir el FORMULARI-SONDEIG.

Estem fent contactes (UPC, ajuntament, entitats...) per valorar la implicació, volem que sigui un projecte de poble i que sigui una trobada important amb aquests objectius:



  • Coneixement mutu d'aquestes iniciatives locals.
  • Consolidació d'una xarxa de monedes socials (alternatives i / o complementàries)
  • Avançar en la creació de protocols d’intercanvi entre aquestes monedes socials locals
  • Donar a conèixer públicament aquest fenomen creixent en el món, com a element imprescindible del nou model econòmic del futur.



  • Tema: Primera trobada estatal de Monedes Socials i Complementàries (projecte)
     Apreciats/des innovador/es en iniciatives de monedes i economies socials,
    Us informem del nostre projecte d’organitzar un "Primera trobada estatal de Monedes Socials i Complementàries" i per demanar-vos la vostra opinió mitjançant el FORMULARI SONDEIG (clickeu aquí).
    (FORMULARIO DESACTIVADO)

    PRIMERA TROBADA ESTATAL
    DE MONEDES SOCIALS I COMPLEMENTÀRIES

    - Projecte -

    RAÓ DE SER I OBJECTIUS

    El febrer del 2011 va tenir lloc a Lió un Simposi Internacional sobre monedes socials i complementàries. En ell es va posar de manifest que en l’actualitat existeixen molts models de monedes socials més o menys locals (pobles, ciutats, comarques, regions, etc.) En molts punts del Planeta. Alguns models ja funcionen des de fa temps, altres estan començant, però difícilment trobem dos models exactament iguals, cada moneda ha nascut en un lloc concret, lligada a la seva història, a la seva tecnologia, a les seves possibilitats i a la seva gent.

    La crisi actual està estimulant la imaginació i afavorint que en molts llocs s’estiguin organitzant iniciatives d’economies socials locals amb moneda pròpia, a Espanya també està passant aquest fenomen, que està avançant junt amb les anomenades economies alternatives i solidàries.

    A la nostra ciutat Vilanova i la Geltrú (Barcelona), ja l’any 2009 i en el marc de la iniciativa del moviment de transició (Transició VNG), varem començar a estudiar i treballar per implementar una moneda social local, això s’ha concretat amb la creació de l’associació ECOL3VNG (ecosistema econòmic ecològic local) que està començant a fer realitat un sistema econòmic propi des de fa ja més d’un any, encara a molt petita escala.

    La situació actual de l’economia i d’aquest despertar de les economies locals ens ha portat a pensar que seria molt interessant organitzar una trobada estatal a la nostra ciutat per avançar en els següents aspectes:

    • Coneixement mutu d'aquestes iniciatives locals.
    • Consolidació d'una xarxa de monedes socials (alternatives i / o complementàries), entenent per monedes socials tots aquells sistemes que sense utilitzar l'euro, contribueixen a que les persones puguin intercanviar per resoldre les seves necessitats bàsiques.
    • Avançar en la creació de protocols d’intercanvi entre aquestes monedes socials locals, per poder connectar-les d’alguna manera, tenint en compte les seves diferències.
    • Donar a conèixer públicament aquest fenomen creixent en el món, com a element imprescindible del nou model econòmic del futur.

    SOBRE LES JORNADES

    QUAN?
    Del dijous dia 12 (tarda, acollida) fins al diumenge 15 (matí) de juliol de 2012.

    ON?
    A Vilanova i la Geltrú (bella ciutat costanera situada entre Barcelona i Tarragona). A les instal·lacions de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya).

    CONTINGUTS PREVISTOS DEL PROGRAMA:
    ·         Bloc Internacional: amb participació de persones referents en el tema (Bernard Lietaer, Heloisa Primavera d'Argentina-, Eric Brenes, Chiemgauer (Alemanya), Andrea de Toulouse, Armando Garcia, Vanessa Sousa (Portugal), Yasuyuki Hirota (Miguel) de Japó, etc.). - Falten confirmacions -
    ·         Bloc estatal: les iniciatives que decideixin exposar la seva experiència (a criteri del comitè tècnic).·         Tallers i espais d'informació i de debat.
    ·         Elaboració de conclusions.

    ¿PREU?
    S'està estudiant que sigui el més econòmic possible, per això s'estan buscant complicitats en l'organització de les mateixes. Des de l'Administració Local, la UPC, entitats ciutadanes i totes les ofertes possibles sobre allotjament i menjars.
    -------

    Per a una millor organització i previsió econòmica, us demanem:
         1. Que contesteu el FORMULARI SONDEIG (FORMULARIO DESACTIVADO)durant el mes de març. El resultat de les respostes juntament amb el suport aconseguit, seran determinants per a la  definitiva organització de la trobada.
    2. Que ho doneu a conèixer, reenviant el correu electrònic, a persones / iniciatives que conegueu del territori espanyol.

    Durant el mes d’abril us comunicarem els resultats i sabrem amb certesa si és possible fer realitat la trobada. Us enviarem el programa definitiu i la INSCRIPCIÓ per emplenar.

    Moltes gràcies.

    Comitè organitzador



    [CAST] 
    Apreciad@s innovador@s en iniciativas de monedas y economías sociales,

    Os informamos de nuestro proyecto de organizar un “Primer encuentro estatal de Monedas Sociales y Complementarias” y para pediros vuestra opinión mediante el FORMULARIO SONDEO (FORMULARIO DESACTIVADO)(clicar aquí).

    PRIMER ENCUENTRO ESTATAL
    DE MONEDAS SOCIALES Y COMPLEMENTARIAS
    - proyecto -

    RAZÓN DE SER Y OBJETIVOS

    En febrero del 2011 tuvo lugar en Lyon un Simposio Internacional sobre monedas sociales y complementarias. En él se puso de manifiesto que en la actualidad existen muchos modelos de monedas sociales más o menos locales (pueblos, ciudades, comarcas, regiones, etc.) en muchos puntos del Planeta. Algunos modelos llevan funcionando desde hace tiempo, otros están empezando, pero difícilmente encontramos dos modelos exactamente iguales, cada moneda ha nacido en un lugar concreto, ligada a su historia, a su tecnología, a sus posibilidades i a su gente.

    La crisis actual está estimulando la imaginación y favoreciendo que en muchos lugares se estén organizando iniciativas de economías sociales locales con moneda propia, en España también está ocurriendo este fenómeno, que suele avanzar de manera paralela a las llamadas economías alternativas y solidarias.

    En nuestra ciudad Vilanova i la Geltrú (Barcelona), ya en el año 2009 y en el marco de la iniciativa del movimiento de transición (Transició VNG), empezamos a estudiar y trabajar para implementar una moneda social local, ello se ha concretado con la creación de la asociación ECOL3VNG (ecosistema económico ecológico local) que está empezando a hacer realidad un sistema económico propio desde hace ya más de un año, aún a muy pequeña escala.

    La situación actual de la economía y de éste despertar de las economías locales nos ha llevado a pensar que seria muy interesante organizar un encuentro estatal en nuestra ciudad para avanzar en los siguientes aspectos:

    ·         Conocimiento mutuo de estas iniciativas locales.
    ·       Consolidación de una red de monedas sociales (alternativas y/o complementarias), entendiendo por monedas sociales todos aquellos sistemas que sin utilizar el euro, contribuyen a que las personas puedan intercambiar para resolver sus necesidades básicas.
    ·         Avanzar en la creación de protocolos de intercambio entre estas monedas sociales locales, para poder conectarlas de alguna manera, teniendo en cuenta sus diferencias.
    ·         Dar a conocer públicamente este fenómeno creciente en el mundo, como elemento imprescindible del nuevo modelo económico del futuro.

    SOBRE LAS JORNADAS

    ¿CUÁNDO?
    Del jueves día 12 (tarde, acogida) hasta el domingo 15 (mañana) de julio de 2012.

    ¿DÓNDE?
    En Vilanova i la Geltrú (bella ciudad costera situada entre Barcelona y Tarragona).  En las instalaciones de la UPC (Universidad Politécnica de Catalunya).

    CONTENIDOS PREVISTOS DEL PROGRAMA:
    o     Bloque Internacional: con participación de personas referentes en el tema (Bernard Lietaer, Heloisa Primavera  de Argentina-, Eric Brenes, Chiemgauer (Alemania),  Andrea deToulouse, Armando Garcia, Vanessa Sousa (Portugal), Yasuyuki Hirota (Miguel) de Japón, etc.). – faltan confirmaciones -
    o        Bloque estatal: las iniciativas que decidan exponer su experiencia (a criterio del comité técnico)
    o        Talleres y espacios de información y de debate.
    o        Elaboración de conclusiones.

    ¿PRECIO?
    Se está estudiando que sea lo más económico posible, para ello se están buscando complicidades en la organización de las mismas. Des de la Administración Local, la UPC, entidades ciudadanas y todas las ofertas posibles sobre alojamiento y comidas.
    -------

    Para una mejor organización y previsión económica, os pedimos:

    1        Que contestéis el FORMULARIO SONDEO(FORMULARIO DESACTIVADO) durante el mes de marzo. El resultado de las respuestas junto con el apoyo conseguido, serán determinantes para la definitiva organización del encuentro.

    2        Que lo deis a conocer, reenviando el correo electrónico, a personas/iniciativas que conozcáis del territorio español.

    Durante el mes de abril os comunicaremos los resultados y sabremos con certeza si es posible hacer realidad el encuentro. Os mandaremos el programa definitivo y la INSCRIPCIÓN para cumplimentar.

    Muchas gracias.

    Comité organizador


    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada