31/3/14

Gran èxit d'assistència en la Xerrada Això és Palestina!

El divendres 28 de març la xerrada Això és Palestina realitzada a l'Ateneu vilanoví organitzada pel Casal d'amistat Cuba-Garraf i Transició VNG va comptar amb una gran assitència de públic amb quasi 60 persones que van poder escoltar les vivències sobre la situació actual a Gaza que el músic catalano-palestí, NaVil i l'activista vilanovina Ma. del Fernández, ens van oferir. 
Es van passar dos vídeos que mostren la realitat quotidiana amb la que el poble palestí s'enfrenta cada dia i com els voluntaris internacionals fan d'escuts humans per tal que ells puguin treballar la terra.
La Ma. del Mar, és advocada penalista jubilada, i des de l'any 2005 va cada any a Palestina on passa un parell de mesos com a activista noviolenta pels drets humans. Des del 2011, va dos cops l'any i hi passa 2/3 mesos cada vegada. Escriu cròniques pels periòdics el 3deVuit de Vilafranca del Penedès, i el Diari de Vilanova.  El 2008, va participar amb el Free Gaza Movement, en el primer trencament del bloqueig marítim de Gaza, després de 41 anys de no entrar-hi cap vaixell estranger,  el 23 d'Agost. Hi anavem dos petits vaixells i 44 persones, de diverses nacionalitats i creences, (fins i tot jueus, i israelians) el "Free Gaza" i el "Liberty". La Ma. del Mar anava en el primer, i era la única de l'estat espanyol. És membre activa de "Novact", de Transició VNG i també del Moviment Internacional de Solidaritat, ISM, i membre de la Junta Directiva del Free Gaza Movement.

El NaVil composa, fa arrenjaments i canta cançons en àrab, castellà,  català i anglès sobre el poble palestí, la seva història, les seves ferides i el seu dolor i, especialment, sobre la seva esperança d'una vida millor, la seva lluita contra l'ocupació i la cerca d'un futur sense discriminació. Fill de palestins i nascut a Espanya, ha estat viatjant a Palestina durant tota la seva vida. Defensa que la causa palestina és una lluita política mundial i ens convida a ser actius a favor del poble palestí.
El Bernat Manzano component de Corrandes animació ens envia un testimoni gràfic de la vetllada:

NaVil cantant cançons en àrab i català durant l'acte 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada