20/10/14

El joc Ecopolis creat per Ton Dalmau es presenta en un curs de la Universitat històrica La Sorbonne de París

El dilluns 13 d'octubre el joc Ecopolis, creat per Ton Dalmau va ser presentat en la Universitat de la Sorbonne convidat per l'economista i expert internacional en disseny i implementació de sistemes monetaris, Bernard Lietaer professor del Programa de màster internacional Erasmus Mundus.
25 alumnes, provinents de diversos països, van dedicar una classe de dues hores al tema de les unitats d'intercanvi locals o monedes socials locals,  experimentant a través del joc Ecopolis,  les diferències entre una economia que utilitza una sola moneda (ECONOMIA v1) i la possibilitat d'introduir una segona unitat d'intercanvi complementària (ECONOMIA v2). Es van realitzar 4 partides simultànies sota la supervisió de 5 alumnes coordinadors que,  en una sessió prèvia,  havien conegut i experimentat el joc. Com a complement de la classe pràctica, Ton Dalmau, coordinador del Projecte Turuta de Vilanova i la Geltrú, va explicar el
Projecte i el seu funcionament i implementació a la ciutat de Vilanova i la Geltrú.
A la sessió també van assistir, Carme Dastis, membre de la Junta de l'Associació ECOL3VNG i Andrea Caro, impulsora de la moneda Sol Violette a Toulouse i coordinadora de la xarxa de monedes Sol a França, que va enregistrar tota la sessió.
El professor Lietaer va valorar molt positivament la sessió pràctica, que va voler organitzar, per tal de mostrar als seus alumnes una experiència real a través d'un aprenentatge teòric en forma de joc, presentant-la com a prímicia als seus alumnes. Va mostrar-se molt satisfet dels resultats pedagògics i va remarcar que el que més li ha agradat de l'experiència és:
1 - l'existència d'un joc que permet passar del "joc" a la praxis real, idea que ell tenia per poder realitzar algun dia.
2 - va felicitar el Projecte Turuta perquè considera que ha aconseguit innovar, ideant un nou model, ja que s'ha fet un plantejament nou del clàssic sistema de crèdit mutu, que el converteix en un sistema de finançament propi, lo qual és molt potent.

1 comentari:

  1. Moltes felicitats Ton¡¡¡ Un reconeixement molt merescut al teu esforç.

    Jacinto

    ResponElimina