3/12/14

membres de Transició VNG participen en la trobada anual de la xarxa de Transició Espanya

El moviment internacional de Transició s'organitza a cada país en xarxes formades per iniciatives locals. La Red de transición España (REDTE) la composen diversos grups de persones que treballen per visibilitzar i dinamitzar el moviment de Transició a l'estat espanyol. 
Des de fa uns anys la xarxa promou reunions anuals a diversos llocs del país. Aquest cap de setmana (el 28 i 29 de novembre) uns 25 membres de més de 10 iniciatives s'han reunit a Barcelona per posar en comú les seves experiències, aprendre i debatre en un espai de convivència i aprenentatge col·laboratiu. 
Les iniciatives de Transició, sorgides el 2005 a Kinsale (Irlanda) i Totnes (Anglaterra) s'han estés arreu del món en variats llocs: ciuitats, barris, regions, pobles, carrers, universitats, escoles, boscos, illes, faveles... més de 1.700 iniciatives en quasi 50 països; més de 20 xarxes nacionsles, més de 40 iniciatives en marxa a l'Estat espanyol... una d'elles és TRANSICIÓ VNG creada el 25 de juliol de 2009 per iniciativa d'un grup de ciutadans i ciutadanes al peu del far. Queda molt per fer... és una tasca col·lectiva i cooperativa en la que totes les iniciatives "transitadores" locals sumen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada