24/1/15

Dissabte 24 de gener a les 19 h. a pl. Peixeteria: Commemoració del Dia internacional de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat


L’Amical de Mauthausen i altres camps, del qual és president el vilanoví Enric Garriga  i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitzen l'acte. És una commemoració internacional, decretada per les nacions Unides per commemorar l’alliberament del camp d’Auschwitz  el 27 de gener de 1945.
A Vilanova i comarca, aquest acte s’emmarca dins del Projecte Buchenwald, que l’Amical impulsa amb la participació de nombroses entitats i centres de secundària de la comarca, i que té,  entre les principals finalitats,  la recuperació de la memòria història republicana i de la deportació als camps nazis, i la prevenció del feixisme.
L’objectiu de la commemoració és recuperar la memòria històrica de la Shoah (genocidi contra el poble jueu de més de 6 milions de persones;  el Porrajmos (genocidi del poble gitano, amb més de 400.000 víctimes) i la persecució i assassinat de republicans catalans i espanyols deportats als camps nazis, opositors, homosexuals, malalts mentals, Testimonis de Jehovà, etc.  

A l’acte del dissabte 24, participaran representacions de: deportades republicans de l’Amical; comunitat jueva, poble gitano, col·lectius de gais i lesbianes, infants víctimes del nazisme; altres col·lectius víctimes del nazisme; deportats del Garraf; Alumnes dels centres educatius de la comarca i de música dels  IES Manuel de Cabayes i Dolors Mallafrè; col·lectius de la ciutat i la comarca, que faran la seva ofrena floral, al monument als deportats. Intervindran també, el president de l’Amical, Enric Garriga, i l’alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada