30/1/15

L'espai de Transició VNG participa en el programa radiofònic de dimecres 28 de gener dedicat a les Jornades d'intercanvi cultural entre VNG i Matanzas (Cuba)

L'Espai de ràdio, conduït per Luz Cassino, va dedicar quasi tota l'emissió a difondre l'intercanvi i els diversos actes que es faran durant aquest dies compresos entre el 26 de gener i el 8 de febrer. També a entrevistar als dos representants cubans que han vingut per desenvolupar aquestes jornades culturals: el Mario Noret- president del Casal català de Matanzas i la Loroley Rebull, escriptora, poeta i secretària del casal de Matanzas. En el programa també van participar, Juan Sànchez, president del Casal d'amistat Cuba-Garraf Camilo Cienfuegos de VNG i Rosa Herràiz, secretària del Casal vilanoví, acompanyats de Carme Dastis, coordinadora de l'espai dedicat a Transició Vng dins del programa.
Matanzas és una ciutat d'uns 128.000 habitants situada a la costa nord de l'illa de Cuba. És capital de província i els seus sectors econòmics més desenvolupats són la indústria, el turisme, la ramaderia, la construcció, els transports i les comunicacions viàries. 
La ciutat de Vilanova i la Geltrú està agermanada amb Matanzas des del 10 de desembre de 1998, amb la qual existeixen lligams molt estrets, tant personals com institucionals. La relació entre ambdues ciutats es va iniciar entre finals del segle XVIII i principis del segle XIX, quan els primers emigrants vilanovins es van establir en diferents ciutats cubanes, especialment a Matanzas. De Vilanova i la Geltrú hi van anar, entre d'altres, personatges com Francesc Gumà i Ferran, Josep Tomàs Ventosa i Soler, Josep Font i Gumà, Francesc Font i Parés, Francesc Gumà i Carbonell...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada