1/10/15

Xerrada del professor Luiz Carlos Pinheiro sobre la producció d'aliments saludables sense llaurar ni verins

Eloisa Pérez, Ana Digón i el professor en el moment
de la presentació de l'acte
Setanta persones van assistir a la xerrada que va oferir el dimecres 30 de setembre al centre cívic La Geltrú el professor Luiz Carlos Pinhiero sobre la producció d'aliments saludables sense llaurar ni utilització de productes químics.
L'acte, organitzat per ECOL3VNG i Agricultura regenerativa ibérica, va ser presentat per Eloisa Pérez, sòcia d'ECOL3VNG, que va donar la benvinguda al professor provinent de Brasil i a la coordinadora de la xarxa d'agricultura ibèrica regenerativa, Ana Digón, que a la vegada va presentar la figura del professor i explicar la tasca que està desenvolupant en la seva gira pedagògica i divulgativa per Catalunya.
En paraules del professor:  "per afavorir el consum de productes ecològics cal augmentar el poder adquisitiu de les famílies", però a la vegada recorda que "els productes ecològics no necessàriament són més cars que els convencionals". El seu discurs també assenyala que l'anomenada Revolució Verda que 60 anys enrere predicava la necessitat d'assegurar l'accés a l'alimentació a partir de la producció intensiva, s'ha demostrat ara ineficaç. Primer perquè continua havent una part important de la població que passa fam, i després perquè l'ús de productes agroquímics està lligat a l'augment de diferents tipus de malalties.
"Sense sobirania alimentària no pot haver sobirania política"  és un dels missatges que ens ha donat, conseqüentment, "hem de ser consumidors responsables i exigents amb tot allò que comprem i començar a ser part activa en la nostra alimentació".


Notícia a Canal Blau TV sobre l'acte Producció agroecològica o producció intensiva?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada