12/7/16

Apadrinaments d'ametllers ecològics de l'hort de la vinya. Us animeu a apadrinar?

La iniciativa s'ha endegat per poder avançar en el projecte comunitari d'horts que promou l'Associació ECOL3VNG, això possibilitarà trobar noves persones i famílies que vulguin compartir aquest projecte i formar part del mateix.
L'experiència pretén ser també didàctica i que qui apadrinin un ametller puguin també gaudir d'aquest entorn, la feina de la collita i viure un dia ben especial en comunitat. 
El projecte ofereix diversos tipus d’apadrinament:
1. Una quota de 20€, que garanteix 3 kg d’ametlles, les persones no intervenen en la collita. Està pensat per qui no té temps.
2- Una quota de 30€, que garanteix un mínim de 5 kg d’ametlles fins a un màxim de 7 kg. Participen en la collita. La collita de les ametlles és fa al setembre.
- Cal posar-se en contacte a través del facebook Hort de la Vinya o enviar un
e-mailapadrinaunametller@gmail.com
L'Hort forma part del projecte des del juliol de 2012 amb l'ànim de recuperar-la fent-la fèrtil. No s'afegeix cap producte químic sigui fertilitzant o adob. Tots els tractaments són ecològics.
El repte de cada any és millorar, observar i aprendre, tant sigui dels errors o del que experimentem. Això ens va portar a voler saber més i des de l’Associació Ecol3VNG es va organitzar un curs (2014/15) conjuntament amb l’Associació d’Agricultura Regenerativa Ibérica (ARI), al qual vàrem assistir els membres de l'hort.
La formació és essencial per continuar amb el projecte, ens ha donat eines i coneixements per entendre la dinàmica de les plantes, que ens fa millorar mica en mica.
La Vinya és un hort de secà i per tant hem de tractar d'aprofitar al màxim l'aigua del pou. També hem aprés a fer servir els biofertilitzants foliars, el Bocashi (un adob natural), fer reproducció de microorganismes de bosc i l'ús de la farina de roca.
Tota la producció de l'hort s'intercanvia fent ús de la moneda social la Turuta.
En quant a la inversió econòmica que comporta el manteniment i cura de l'hort es destaca la compra de petites eines, fems i adobs ecològics, reparació d'alguna construcció i productes ecològics contra les plagues a més algunes llavors. I és d'aquí precisament d'on sorgeix aquesta idea de l'apadrinament ja que no disposem de suficients recursos econòmics i necessitem ajuda de persones que ens vulguin donar un cop de mà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada