28/9/16

Sumem energies: projecte local per lluitar contra la pobresa energètica a Vilanova i la Geltrú

El  projecte Sumem Energies creat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per combatre la pobresa energètica ha realitzat 53 auditories energètiques durant l'any 2015 i,  25 en el que portem de 2016.
Aquest projecte, que té con a primera actuació ajudar a aquelles famílies que tenen dificultats per fer-se càrrec de la despesa energètica de la seva llar compta amb la col·laboració d'un estudiant en pràctiques de la Universitat Politècnia de Catalunya, del Gremi d'Instal·ladors del Garraf, i d'associació ECOL3VNG que compensa amb turutes als agents energètics, fruit d'un conveni signat amb l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Medi ambient.
Una part molt important de l'estalvi mitjà anual de 377 euros que s'aconsegueix després de l'auditoria ve donat pels canvis tarifaris, sigui per l'acolliment a l'abonament social o per canviar la potència contractada.
Una altra part de l'estalvi es fa gràcies a petits arranjaments de la llar (canvi de bombetes per les de baix consum, posar doble descàrrega a la cisterna del vàter, canvi d'aixetes,...).

Més informació a: http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=22613762#.V-wu2vCLTDc
http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=21821466#.V-wxe_CLTDd

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada