8/10/16

L'inspirador del moviment ciutadà Transition towns, Rob Hopkins, visita Barcelona i ofereix una trobada col·loqui a l'Aurea Social


L'acte Històries de Transició, organitzat per la Red de transición, el dijous 6 d'octubre a l'Aurea Social de Barcelona va comptar amb la participació especial de Rob Hopkins, cofundador del movimient de transició i de Transition netwoork a Totnes el 2006 que s'ha estès arreu del món. 
Transició VNG s'inspira en aquest moviment ciutadà per avançar vers una ciutat més autosuficient i resilient. 
Per això, membres de Transició VNG van assistir a l'esdeveniment, que va comptar amb la participació de més de vuitanta persones, i van poder saludar personalment a Hopkins.
Joaquin del Rio, impulsor de la Xarxa en transició espanyola, va ser el conductor de la jornada que es va iniciar passant un resum del documental francès, Demain (Demà) que dona a conèixer una sèrie de propostes de canvi en diversos temes (energia, economia, educació, agricultura...) que mostren com canviar el que nos no funciona és possible. Aquest és un documental premiat a França que ens convida a canviar el món.
Seguidament,  Rob Hopkins va explicar què aporta el moviment al canvi social destacant experiències reals en diferents països i variats camps d'actuació amb el missatge final que els "canvis no es percebeixen de forma ràpida ni immediata" No sabem mai que passarà... és sorprenent com el que fem, per petit que sembli, pot esdevenir en una nova cosa gran i col·lectiva, per això cal no desanirmar-nos i tenir el coratge de continuar les tasques que estiguem desenvolupant a favor del canvi social.
A continuació des de la Xarxa de Transició en van mostrar diversos projectes que s'estan desenvolupant a Espanya, entre ells es va fer menció del Projecte Turuta de la nostra ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada