19/10/16

Membres del Projecte turuta visiten als organitzadors de les monedes locals Léman a Ginebra i la Gonette a Lió

Ton Dalmau i Carme Dastis, membres del projecte Turuta, han estat coneixent el funcionament de les monedes socials de Suïssa, Léman i França, la Gonette.
El dimecres 12 d'octubre, Jean Rossiaud i Manuel Guzman van ser els amfitrions a Gèneve de l'Associació Monnaie Léman que promou la utilització de la moneda en format paper que porta el nom del llac i que està en funcionament des de juliol de 2015 amb la voluntat d'estar al servei de la ciutadania de l'àrea geogràfica transfronterera de Suïssa i França que comparteixen el llac Léman per promoure una economia social i solidària i altres valors explicitats en la carta d'adhesió que fan signar a les persones associades.  
Jean Rossiaud va explicar els nous projectes que té l'associació per crear dues noves modalitats de la mateixa moneda, una per ésser utilitzada entre empreses -inspirada en el model Sardex- i una altra que tindrà com a base la mesura hora per ésser utilitzada en un projecte de pau amb ciutadans colombians. 
Es va mostrar molt interessat en aprofundir en el coneixement de la Turuta, que havia conegut per primera vegada enguany a Colombia, en la presentació que la sòcia recent titulada per la Universitat París-Sorbonne, Ana Maria Rivero, va fer a Bogotà en el marc del Foro Democrático Mundial el mes d'abril passat. Va dir que era un model que li agradava molt "perquè era molt pur".
Dilluns 17 d'octubre, van ser rebuts en la seu de l'Associació La Gonette que promou la moneda del  mateix nom, Gonette en Lyon que es troba en el barri de la Croix-Rousse. Aquesta moneda va ser creada el 7 de novembre de 2015 i aviat celebrarà el seu primer aniversari. Està suportada amb euros i en format paper. Compta amb 2.500 usuaris adherits i 180 establiments que accepten Gonettes.
La Gonette també està present en la vida social i cultural del barri i dissabte van tenir un estand informatiu en la festa dedicada a la inauguració del Projecte Alternatiba que pretén conscienciar a la ciutadania sobre els efectes del canvi climàtic i proposa accions a favor de la transició a una societat més resilient, justa i ecològica i que té com a eines un local i un bar on s'accepten Gonettes.

També des de la Gonette es van mostrar molt interessats en conèixer el Projecte Turuta del qual es va interessar especialment el fet que la creació d'unitats d'intercanvi està lligada a l'execució de projectes aprovats per l'associació ECOL3VNG.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada