25/2/17

Interessant xerrada-col·loqui realitzada pel Manuel Casal sobre el col·lapse de l'actual model energètic imperant al món

moments de la xerrada en el Centre cívic Sant Joan
Manuel Casal va oferir el dimecres 22 de febrer una xerrada col·loqui organitzada per l'Associació ECOL3VNG, impulsora del Projecte Turuta, que partint del contingut del seu darrer llibre publicat el 2016, traduït de l'edició en gallec apareguda el 2015: La izquierda ante el colapo de la civilización industrial. 
llibre La izquierda ante el colapso 
de la ciilización industrial
Trenta persones van gaudir de l'acte que aquest polifàcetic activista i escriptor va oferir, d'una forma amena i il·lustrada.
En un primer moment, va anar desgranant el contingut del seu llibre, explicant la tesi que defensa. En aquest sentit, va introduir diversos temes: l'existència d'una esquerra postindustrial i el seu comportament; el negacionisme i obstàcles psicosocials davant el fenomen del col·lapse, iex central del seu llibre; l'adaptació postindustrial d'altres corrents idiològiques: les mutuacions del capitalisme moribund; algunes de les propostes polítiques més conscients del col·lapse i com ell creu que ha de produir-se una imprescindible adaptació anticipacida de les esquerres davant la situació d'una societat que d'augmentar necessàriament la seva capacitat de resiliència davant el col·lapse que es produirà amb l'escassetat del petroli com a font d'energia en la que es basa tot el sistema de vida de la majoria de països del planeta. 
Desprès es va produir un interessant debat amb la participació activa de vàries persones assistents. Tothom va coincidir en que l'acte va ser de gran interès per l'excel·lent exposició del ponent.
Al fil del contingut de la xerrada és interessant recordar que la publicació 15-15-15: revista para una nueva civilización que ell coordina, va publicar una entrevista realitzada per ell, a membres de Transició VNG, anomenada Transició VNG y la Turuta: hacia una sociedad diversa, sostenible y pacífica.
També és especialment interessant una entrevista en la que aborda qüestions plantejades en la seva xerrada vilanovina i que forma part del material del curs "Estrategias para la resiliencia local: transiciones hacia el decrecimiento y el buen vivir", en la que aborda qüestions plantejades en la seva xerrada vilanovina.
Més informació a: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLZqLMp2BU9huWrftpaupTkEGbBL_YzTp8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada