20/5/17

Representants de la moneda Mixhuca de la ciutat de Mèxic, visiten Vilanova i la Geltrú per a conèixer el Projecte Turuta, impulsat per l'Associació ECOL3VNG

El dimecres 17 de maig, Claudia Caballero i Víctor Manuel Bernal, membres de la Comunidad de multitueke Mixhuca  de Mèxic DF, han visitat Vilanova i la Geltrú per conèixer més a fons el Projecte Turuta. Són membres de la Cooperativa Coperacha i promotors de la moneda Mixhuca i de l'econonia social i solidària a la ciutat de Mèxic que han assistit a la IV Conferència internacional de monedes socials i complementàries organitzada per la Universitat UOC. Han volgut aprofitar el seu viatge a Catalunya per anar a cercar experiències de monedes socials que els aportin coneixement i bones pràctiques.La Coperacha: información cooperativa fresca y solidaria, es definieix com a "Somos reporteros comunitarios, economistas sin corbata, fotógrafos, redactores, y ambientalistas, que ojerosos, flacos y desvelados hacemos La Coperacha. Este es el primer sitio informativo en Mx especializado en cooperativismo y economías solidarias bueno, bonito y gratuito.Y por si fuera poco vinculamos el trabajo de las cooperativas del G-50 con consumidores de carne, hueso y cerebro". Tenen un canal de ràdio per internet, des del que emeten noticies relacionades amb l'economia solidària, per aquesta ràdio han fet una entrevista a membres de l'associació ECOL3VNG, impulsora del projecte Turuta. 


La moneda porta el nom del lloc on les dones anaven a donar a llum en temps dels azteques i és utilitzada per la xarxa de prosumidors per a realitzar intercanvis, creant un sistema econòmic basat en la reciprocitat i el crèdit mutu. Té forma de paper i en el revers és signada pels participants de l'intercanvi. Cada any es retira de la circulació i es reemplaça per noves unitats que responen a les noves necessitats preestablertes de crèdit mutu entre els participants de la xarxa.
Durant la seva estada a Vilanova, han visitat dos horts comunitaris de l'entitat, comerços que accepten tutures i han compartit una petita trobada festiva i musical amb turutaires en la que han explicat el funcionament de la moneda Muxiuhca i les activitats que realitzen a la ciutat de Mèxic en les que intercanvien productes i serveis utilitzant aquesta moneda social.

Més informació sobre la Mixhuca: 
- Documental sobre la Mixhuca: https://vimeo.com/141565883
- Bloc Vivir sin empleo.org: http://www.vivirsinempleo.org/2014/01/una-moneda-comunitaria-en-la-ciudad-de.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada