16/11/17

El Centre d'iniciatives econòmiques Nivell 10 de Sitges organitza La Quinzena Cooperativa en la que participa l'especialista vilanovina en economia social, Xio Gutiérrez

El CIES NIVELL10 ha programat durant la segona quinzena de novembre diferents activitats gratuïtes, a l’entorn de les empreses d’Economia Social i Solidària:

  • del 20 de novembre al 4 de desembre al Mercat Municipal, exposició “Orígens i Memòria del Cooperativisme a Catalunya” 

  • 22 novembre de 10 a 13 h al Centre Cultural Miramar  “L’Assemblea” una obra de teatre per entendre de manera molt real el modelcooperatiu amb un debat posterior per reflexionar i consolidar coneixements sobre el cooperativisme.

  • 28 de novembre de 9 a 13 h al Centre Cultural Miramar, Jornada sobre “Gestió d’Associacions i entitats sense ànim de lucre”enfocada a la gestió econòmica, fiscal i organitzativa de les entitats d’Economia Social i Solidària.

  • “L’Assemblea”: espectacle teatral divulgatiu del món associatiu.  Es pot confirmar la vostra assistència a: serveisempresa@sitges.cat, indicant el vostre nom, correu electrònic i telèfon de contacte.
  • “Gestió d’Associacions i entitats sense ànim de lucre”, s'ha de fer les inscripcions en l'enllaç: 

L’Assemblea és un projecte que conjuga un espectacle teatral amb un fòrum amb el públic present i està pensat per a ser programat en actes o jornades sobre cooperativisme, i per dinamitzar assemblees generals o jornades internes de cooperatives. En definitiva, una eina atractiva i de gran qualitat artística, que facilita tot un ventall de possibilitats i nous camins per a la gestió d’organitzacions i la difusió d’aquest model econòmic. Un projecte de el timbal, centre de formació i creació escènica SCCL i la consultoria d’Economia social CoopdeMà SCCL. Amb la col·laboració de la companyia teatral Espai en Construcció, Fil a l'Agulla i Nus Teatre.
PROGRAMA DETALLAT DE LA JORNADA GESTIÓ D’ASSOCIACIONS I ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE

Dimarts 28 de novembre de 9 a 13h, a l'Auditori Centre Cultural Miramar (carrer de la Davallada, 12) a Sitges

Objectius: la jornada te per objectiu donar a conèixer a qualsevol associació o entitat sense ànim de lucre tots aquells aspectes relacionats amb la gestió econòmica i fiscal de l’organització així com els aspectes organitzatius i de gestió interna.

Programa

9.00 h. Benvinguda i Presentació de la jornada a càrrec de la Regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell i Abella.

9.10  h. Marc jurídic i fiscal de les entitats i empreses d’Economia Social i Solidaria, Oriol Martín, Facto Assessors SCCL.

I.  Marc jurídic: Formes jurídiques que pot adoptar una entitat social i disposicions aplicades a la creació, organització i funcionament d’associacions, associacions d’utilitat pública, fundacions.

II.  Marc fiscal de les associacions i fundacions

Obligacions amb l’agència tributària: Obligacions informatives: CIF, declaració censal, i altres - Impostos: IAE, IVA, IS, i altres

III.  Marc jurídic de les cooperatives

de règim normatiu relatiu al funcionament actual de les associacions, fundacions i les cooperatives:  Gestionar els instruments i recursos legals necessaris per a la gestió de les organitzacions (exigències documentals, comptables, tributàries, procedimentals de la inscripció, la modificació, la dissolució...).

IV.  Marc fiscal de les cooperatives

Marc general imposable de l'Estat espanyol i els diversos impostos i lleis de contingut fiscal que puguin afectar a les entitats lucratives i no lucratives
Establir la relació existent entre forma jurídica i manera de tributació.

  11. 10 Pausa Cafè

11.30 h Govern i gestió interna, Xio Gutiérrez, consultora i formadora d’empreses d’Economia Social i Solidària.

I.     Les bases ètiques de l'economia social i la seva aplicació pràctica.
II.    Els òrgans de govern i gestió. Funcions i responsabilitats.
III.  Diferents models de gestió i govern

12.30 h Xarxa d’Ateneus cooperatius. Presentació de l’Ateneu Garraf- Penedès
Oriol Martín, Facto Assessors SCCL, impulsors de l’Ateneu Garraf-Penedès

13 h Cloenda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada