4/10/18

La Turuta, moneda social local vilanovina, ha participat en la VII Trobada estatal de monedes socials que s'ha celebrat a Rivas Vaciamadrid del 28 al 29 de setembre









El Jarama, la moneda social local de Rivas Vaciamadrid, que va posar-se en circulació el juliol de 2017 i que promou l'Associació VaciaRivas - Espacio Progresista, que té com a objectiu la implementació de projectes d'innovació social en el municipi de Rivas Vaciamadrid, ha estat l'amfritiona de la VII Trobada estatal de monedes socials i complementàries que es va iniciar a Vilanova i la Geltrú, el 2012, organitzada pels impulsors de la Turuta, l'Associació ECOL3VNG, que ja ha assolit la seva setena edició.

Un ampli programa d'actes han precedit durant tota la setmana, a la trobada. Aquests s'han desenvolupat en el centre social de Covimar (Cooperativa de viviendas baratas). També s'ha organitzat una exposició titulada "Las otras monedas españolas: El papel moneda municipal en la colección Wilko von Prittwitz" que fa un recorregut per la història del diner "no oficial" de l'estat espanyol. 

El dissabte, es va oferir una conferència d'inauguració, "Reflexiones sobre dinero seguro" a càrrec de Miguel Ángel Fernández Ordoñez, ex-governador del Banc d'Espanya.


Temàtiques com el paper dels ajuntaments en les monedes socials, la importància de la comunicació per donar-les a conèixer i el context jurídic de les mateixes van les principals tractades durant la trobada.
Es va comptar  amb la intervenció Luis Blanco,  president de l'Associació Movimiento Paramo,  en representació del convidat alcalde de Zafra (Badajoz), José Carlos Contreras, on acaben de posar en circulació el Varamedí i la intervenció en diferit de l'alcade de San Juan de Aznalfarache (Sevilla), Fernando Zamora Ruiz, on tenen la moneda social Ossetana. 
La regidora Ma. José Quesada, Tinenta d'alcaldia de desenvolupament local, economia i ocupació, turisme, protecció a la vivenda i relacions institucionals va participar en la taula rodona "El paper de les administracions públiques en la inplementació de les monedes locals" junt amb Lluís Muns, representant de la moneda social La Grama de Santa Coloma de Gramenet i Luis Blanco, representant al Varamedí
Andreu Honzawa va oferir la xerrada sobre "Monedes locals com a política pública i social, El context internacional"Andrea Caro, coordinadora de la xarxa Moviment Sol a França, en vídeo conferència, va parlar sobre "El referent de la Llei d'economia social i solidària francesa per a aconseguir un estatus legal per a les monedes socials espanyoles.
També es van produir els interessants col·loquis-debat:  "El context normatiu i els seus efectes en l'ecosistema de les monedes socials" a càrrec del professor de dret mercantil de la Universidad Rey Juan Carlos I, Javier Arias, l'economista Susana Martín, membre de la publicació El Salmón Contracorriente, especialitzada en economia, Genoveva López Morales i el Dr, en econonia social i solidària, Miguel Yasuyuki i "¿Es necessària una estrategia de comunicació en el moviment de les monedes socials?" a càrrec de l'especialista en comunicació, Cristina García Santamaría, Genoveva López Morales i Miguel Yasuyuki.
La trobada ha tingut moments també per compartir experiències, debat, música i distensió...
Diumenge al matí es va fer una assemblea de posada en comú i avaluació de la mateixa i es va decidir el lloc on es portarà a terme la següent: a Zafra (Badajoz) on serà l'amfritiona,  el Varamedí. 
Informació sobre la trobada: 
https://www.economiasolidaria.org/eventos/rivas-acogera-el-vii-encuentro-estatal-de-monedas-sociales-en-septiembre-de-2018
La Vanguardia: Rivas será la sede del VII Encuentro estatal de monedeas sociales
El Pais: Los billetes olvidados de la Guerra civil
http://www.rivasactual.com/archives/33864
http://agencias.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=2916422


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada