22/3/19

Membres d'ECOL3VNG, promotora del Projecte Turuta, visiten als impulsors de les monedes locals angleses, Bristol Pound i Brixton Pound

Ton Dalmau i Carme Dastis han visitat dues iniciatives de monedes locals en Anglaterra: el Brixton Pound i el Bristol Pound.




El Brixton Pound (B£), ha estat posat en circulació el 17 de setembre de 2009 en paper moneda. 
Actualment uns 250 estabiments i empreses accepten Brixton pounds en el districtre de Brixton, situat al sud de la ciutat de Londres, que es caracteritza per acollir una comunitat multiètnica, amb un percentatge de població d'orígen africà i caribeny: https://es.wikipedia.org/wiki/Brixton.

La iniciativa va sorgir per donar suport a les empreses de Brixton i fomentar el comerç i la producció local. És una moneda complementària, recolçada amb lliures esterlines, per a ús de botigues locals independents i comerciants. 

El punt de trobada és el Brixton Pound Cafe, inaugurat el juliol de 2016 que ofereix un ambient relaxat i inclusiu, com a experiment d'economia social. Serveixen begudes i menjar i també és un lloc on realitzar reunions i activitats organitzades per moltes organitzacions locals, depromoció de la salut mental i benestar, col·lectius de LGBTQ, etc.
Diversos billets Brixton Pound

El Bristol Pound (£B) és una moneda complementària que va ser llançada a Bristol, Regne Unit, el 19 de setembre de 2012.
Segons indiquen, el seu objectiu és animar la gent a gastar els seus diners amb empreses locals, independents a Bristol i l'antic comtat d'Avon. Es considera l'alternativa més gran al Regne Unit a la moneda oficial de lliura esterlina, tot i que és recolzat per la lliura esterlina.Més informació a: https://en.wikipedia.org/wiki/Bristol_Pound

Diversos billets Bristol Pound
Añadir leyenda
Credit Union oficina financera principal del Banc local que
proporciona canvi de lliures per Bristol Pound 
Establiments de productes de segona mà que accepta Bristol Pound

Accés a la seu social del Bristol Pound dins
el mateix edifici del famós Mercat de Sant Nicolas

Ton Dalmau i Carme Dastis amb Diana FinchManaging Director de Bristol Pound


Llibreria de vell dins el famós mercat de Sant Nicolau que accepta Bristol Pound

Altres monedes locals existents a Anglaterra són: 

Bètics Bristol
Aquesta ha anunciat que el 30 de setembre de 2018, desprès de tres anys de funcionament ha deixat de funcionar donades les retallades en la destinació de fonts econòmics.
Després de 12 anys el projecte Totnes Pound està arribant al final. 
El projecte ha anunciat que el 30 de juny deixarà de funcionar. Ha estat un projecte inspirador per a moltes monedes. Els impulsors han anunciat que les persones usuàries tenen fins el 30 de juny de 2019 per gastar la sèrie actual de Totnes Pound (£1 t, t£ 5, t£ 10 i t£ 21) en les empreses adherides al projecte.
Worcester
Altres zones que sabem estar desenvolupant les seves pròpies versions són Hackney

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada