6/6/19

El Projecte Turuta convidat en la 2a Quinzena de l’ESS de l’Alt Penedès-Garraf. Xerrada: “Enfortiment de l’economia a partir de la moneda complementària”


Dimecres 5 de juny en el Centre per la Resiliència i la Sostenibilitat - Can Pahissa, organitzat per Coopsetània,  en el marc de la 2a Quinzena de l’Economia Social i Solidària de l’Alt Penedès-Garraf, es van presentar varis projectes relacionats amb una nova economia en sintonia amb els valors de l'economia social i solidària.
Ficoop, que jurídicament, és una de les primeres cooperatives europees creades a la Unió Europea i la primera a Catalunya, es posiciona com a intermediari social i solidari entre actors de l’economia social (empreses, federacions, xarxes), serveis de suport a l’economia social (especialment de finançament i aportant experts), en els sectors públic i privat. Va explicar qui són i ens quins projectes participen a favor de proporcionar finançament participatiu com alternariva als sistemes de crèdit convencionals.
La cooperativa de dinamitzadors Coodin que es defineix per "conjugar eficiència i responsabilitat social amb èxit empresarial" va presentar el seu darrer projecte dedicat a l'impuls de monedes socials i complementàries per a enfortir les economies locals.
Ton Dalmau, va presentar el Projecte Turuta, que promou la moneda social  i local de Vilanova i la Geltrú. 
Entre els assistents es va crear un bon clima de participació.

Coopsètania és l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf i forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius presents a tot Catalunya, una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, sorgida a partir de l’aliança de diversos actors públics i privats de l’economia social del territori de l’Alt Penedès i Garraf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada