25/10/19

Una delegació d'una cooperativa coreana visita Vilanova i la Geltrú per a conèixer el Projecte Turuta

El dijous 24 d'octubre, Membres de la Cooperativa coreana, anomenada  ICOOP,  Federació de cooperatives de consumidors, creada el 1997 i que compta amb quasi 4.000 empleats, ha fet una estada professional a Espanya per conèixer de primera mà experiències d'economia social i solidària. Entre elles, van demanar visitar Vilanova i la Geltrú per aprofundir en el coneixement del Projecte Turuta. 
Durant la seva estada van ser rebudes al Centre de la Reliciència i la sostebilitat pel president de l'Associació ECOL3NG i alguns socis i sòcies. També per la cap tècnica de la Regidoria de Medi ambient, Neus Pijoan que també va explicar la relació que l'Ajuntament de la ciutat, a través del seu departament, té en el projecte. 

La delegació,  composada per 11 dones membres de la cooperativa, acompanyades d'una interpret, van escoltar atentament les explicacions i també van establir un interessant diàleg fent forces preguntes. 












Es va fer una segona part de la trobada, en un sentit més pràctic, consistent en la visita a un establiment turutaire per degustar productes de proximitat i experimentar com funciona la turuta en el moment del pagament. Va ser a la La Formatgeria Garraf que compta amb un nou espai al carrer Sant Gervasi on es poden adquirir el productes i també degustar-los.
La varietat de formates van agradar molt.
Un cop al seu país, van fer una crònica del viatge i també s'inclou la seva visita a la nostra ciutat: http://icoop.coop/?faq=icoop-members-visit-social-solidarity-economy-barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada