24/3/10

La Transició VNG a la Universitat d'Arquitectura del Vallès

El passat dijous 18 de març, dins l'assignatura LA CIUDAD Y LA VIDA, ideas e intervenciones por un urbanismo informal, la transició vilanovina i geltrunenca, va tenir un espai per explicar els seus projectes.
Els professors José Luis Oyón i Marta Serra ens van convidar a parlar sobre l'ideari de les inciatives en transició i el cas pràctic que es va presentar va ser el de Vilanova i la Geltrú.

En Juan del Río, autor de "De la idea a la acción: aprendiendo del movimiento Transition Towns" va introduir el marc teòric i la metodologia de les transition towns de manera profunda i acurada. La Sílvia Marcheggiani parlà del seu contacte amb les iniciatives italianes i de com s'entenia tant la percepció com el desenvolupament d'una I.T (iniciativa en transició). Cristina Pérez, afegí apunts i matisos de la relació directe amb les IT de Totnes i Bristol. I jo, l'Alfons de Vilanova i la Geltrú, vaig explicar de manera senzilla i planera quines eren les nostres intencions de present i de futur amb la TVNG. El present el tenim amb els 3 grups de treball: Moneda Local, Horta i Alimentació i Rumiador; i el futur... el futur l'anirem conformant entre totes i tots.


La classe, des de la visió parcial i subjectiva del qui hi va participar amb passió, va transmetre molta energia; es podia palpar. A més, cap alumne es va quedar adormit tot i l'horari postdinar! ;)


Alfons

TVNG: Felicitats a totes i tots, això és un treball col·lectiu!jo només el vaig presentar.

4 comentaris:

  1. Penso que aquí a Vilanova i la Geltrú estem en un lloc que per les seves característiques (geogràfica i de recursos que es poden tornar a posar en funcionament) es un marc idoni per obrir-se a la amplitud de possibilitats que referencien els moviments de pobles en transició.

    Felicitacions per la trobada al Vallès i endavant! ! !

    ResponElimina
  2. Bones!

    A l'abril del 2009 un grup d'inquietes vam arribar a Bristol i Totnes a veure què feien per crear comunitats o societats més autònomes i menys depenents de l'exterior (més resilients).

    Un any més tard, l'Alfons explica l'experiència de Vilanova i la Geltrú com a "moviment, iniciativa..."? en transició!!!

    Us haurem de venir a visitar un dia per aprendre de vosaltres! Enhorabona!!!!!


    Cris

    ResponElimina
  3. hola! pues sí! muy buena y satisfactoria la experencia de TT en todas sus facetas: en el descubrimiento de esta realidad en Totnes, en la busqueda de otras realidades parecidas, en la divulgación de este movimiento y en hacerlo realidad desde nosotros mismos! Enhorabuena Alfons y a todos los transicioneros VNG...
    La charla en la ETSAV salió muy bien y fue un gusto sentirnos complices en nuestras presentaciones y notar la respuesta atenta y curiosa del publico....pues aunque los resultados del cambio de paradigma no sean tan evidentes e inmediatos, si q actuamos como actores de cambio!
    El caso presentado por Alfons fue la dimonstración! (ya le dije q si me viene a vender a la puerta una sarten con el mismo entusiasmo con el q ha explicado el caso de TT VNG se la compro!!!...jeje)
    Pues … enhorabuena aún a los transicioneros y mucho animo!!!! alli vamos…adelante!;-)
    silvia

    ResponElimina
  4. Hola a tots!

    Com molt be ha explicat Alfons, la clase sobre el moviment de Transició va ser tot un èxit.

    Personalment va suposar un moment de reencontre amb bons amics ambs els quals ara ja fa un any vam fer un viatge ple d'aventures i encontres a Totnes i Bristol. I els resultats estan a la vista!!

    Molt d'anim al grup de Vilanova en Transició en aquest camí d'acció cap a mon mode de vida més coherent!

    Juan

    ResponElimina