18/12/10

acte de presentació de Transició VNG a l'Ateneu




Ens apleguem unes 30 persones.
En la primera part el Jaume parla molt clarament de la situació mundial i els problemes energètics i del Canvi Cllimàtic fent especial incís en la petjada ecològica (veure presentació document Sardina-Salmò).
L'Enric fa un repàs dels conceptes relacionats amb les iniciatives de transició i la seva evolució (veure presentació).

El David, el més pràctic, ens exposa i il·lustra moltes idees d'horts de tota mena que podem fer, en places, en jardins, en patis de pisos, en terrasses, en horts i parla també de l'hort que hem començat a treballar.

El Ton parla del grup de moneda/economia local i exposa que com a grup s'ha anat avançant amb el concepte, i es va crear la moneda el "turuta" per comprendre el seu funcionament i si fa uns mesos varem presentar un joc, l'ECOPOLIS per entendre millor com poden funcionar simultàniament dues monedes en una població. Ahir s'anuncià la proposta de posar en marxa una prova pilot per activar un "ecosistema econòmic ecològic local"; es presentarà el dia 22 de desembre a les 19h al TOC.

La Teresa llegeix molt bé un comunicat que l'Alfons ens ha enviat des de Guatemala encoratjant-nos a estar actius en el tema...

En la segona part fem un debat obert que gira molt entorn a les monedes socials, com element clau per posar en marxa canvis reals.
Assisteixen persones de Finlàndia, d'Argentina, del Brasil... una bona barreja i es genera un debat molt interessant. Alguns s'apunten per participar a Transició VNG i varis en manifestat que assistiran el proper dimecres dia 22 al TOC (a les 19h) per la presentació del ECOL3. Un noi Finès ha portat pa fet d'ell per compartir amb tothom, un detall molt maco (MOLTES GRÀCIES!). Han assistit també persones de l'EcoXarxa del Garraf...
Tot plegat una trobada molt interessant i carregada de futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada