28/6/11

30 juny - crònica de la conferència sobre "contamina​ción y salud, qué podemos hacer?" (dra. Rita Hartoma) a càrrec de Núria Gonzalvo

El passat dijous dia 30 va tenir lloc a l’espai TOC una xerrada a càrrec de la Dr. Rita Hartoma, ginecòloga i investigadora ( a més de membre de Transició Vilanova), sobre els elements contaminants als quals estem tots exposats.

Es van projectar una sèrie de diapositives que tractaven d’explicar esquemàticament els principals contaminants, les vies per les quals actuen aquests així com les seves conseqüències per a la nostra salut.

El nombre d’assistents va estar entorn les  25 persones amb interessos compartits sobre medi ambient i consum responsable.

Arribat el torn de les preguntes es van posar sobre la taula diferents qüestions relacionades amb la nostra alimentació i com evitar certs perills provinents dels abusos dels plàstics i aluminis en els envasos i la conveniència d’evitar els greixos animals en la nostra alimentació, per ser aquests  els contenidors principals de substàncies nocives i de metalls pesants.

Finalitzada la reunió van sorgir propostes, tals com crear un nou espai al blog  amb recomanacions alimentàries i  consells que ens ajudin a millorar la nostra salut, i la promoció de documentals o pel·lícules temàtiques i didàctiques.

Tot plegat una magnífica vesprada molt edificant. Gràcies Rita !


Convocatòria de l'acte:
La dra. Rita, d'origen finlandes, resideix actualment a la nostre vila. Persona molt culta: metge, ginecòleg, professora, investigadora en temes de contaminació i que parla diverses llengües.  És una persona que té molt a dir i ens diu... "Ya os habéis resignado?" "O somos de la transición...?" ...
“Ya os habéis resignado? El hombre está destruyendo a su Tierra Madre. Somos una secta esperando la muerte lenta e inevitable sin hacer nada? Creéis en la fuerza de la evolución? Pero la adaptación del hombre necesita miles de generaciones. Durante una generación del hombre animales como insectos pueden tener hasta 1000 generaciones. Y así pueden adaptarse. El hombre no. Estamos acumulando toxinas y las damos magnificadas a nuestros hijos, nietos, bisnietos…


O somos de la “transición”? Sí podemos hacer algo, sabiendo qué y cómo! Tenemos que saber que está pasando en nuestro organismo para luchar contra los efectos de la contaminación. Además, quizás podemos disminuir por lo menos un poco de la contaminación de nuestro cuerpo! Valdría la pena – o no?

Os quisiera contar... un poco de la función de nuestro organismo y del efecto de los contaminantes... y, finalmente, qué podemos hacer nosotros.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada