20/5/13

Socis d'ECOL3VNG han participat a l'Encuentro de monedas locales Sevilla 2013

Del 9 al 12 de maig, s'ha celebrat a Sevilla el Encuentro de Monedas Locales, Sociales, Alternativas y Complementarias. 
Va ser durant la nostra Trobada que varem organitzar l’any passat al juliol, que els de Sevilla es van comprometre a organitzar-ne una per aquest any i l'han fet en aquestes dates perquè al juliol a Sevilla hi fa massa calor.

Cal dir que estem molt satisfets de com va anar la nostra trobada i del bon regust que va deixar l’acolliment de la nostra vila, cosa que hem pogut comprovar a Sevilla. També n’estem satisfets del seu ressò, ja que posteriorment a la mateixa, es van crear un parell de fòrums de debat per Internet, que estan essent un bon espai d’intercanvi d’informació i d'experiències. Enguany, un equip de RTVE ha gravat tota la trobada per tal d’emetre un especial a Documentos TV (previst pel setembre) en el qual hem estat entrevistats, especialment en qualitat de ciutat pionera de les trobades estatals.

Dia a dia ens anem assabentant de noves “monedes locals” que es van posant en marxa de maneres diferents (s'ha dissenyat una tecnologia per pagar en moneda social acostant solsament un mòbil a un altre), monedes socials amb una renda bàsica per tothom. Es nota que tots aquest temes interessan molt i la gent hi posa moltes ganes i imaginació. A Sevilla hem pogut comprovar com s'està donant un creixement important d'aquestes noves economies locals (de moment encara hem de parlar de micro-economies però creiem que s'està avançant en la configuració un nou paradigma econòmic). Si a Vilanova i la Geltrú ens varem aplegar representants de 16 monedes locals, a Sevilla hem estat justament el doble, 32 experiències i també més del doble de participants. Ja va sortir el lloc per la trobada de l'any proper, que serà a València.

De tot el que podem destacar, és el contacte amb la gent, el cara a cara, l'acollida, i de les ganes de que tenia tota l'organització de que ens sentissim com a casa,

Més informació sobre la Trobada: 
Bloc de la Trobada: http://monedaslocalesensevilla2013.wordpress.com/

2 comentaris:

  1. Hola compañer@s.

    Gracias por la referencia a "mis impresiones interesantes", pero debo aclarar que gran parte del trabajo de esta memoria lo hizo Magnolia y por lo tanto preferimos que sea referenciado como una creacion de nuestra asociacion "fabula real".

    Agradeceria que lo corrigierais cuando podais.

    Abrazos!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Emmanuel,

      Ya hemos hecho la oportuna rectificación. Gracias pues, a la asociación por el interesante retorno que nos hicisteis del Encuentro.

      Un abrazo desde ECOL3VNG en Vilanova i la Geltrú!
      Carme

      Elimina