8/4/19

Membres d'ECOL3VNG han participat en la trobada preparatòria del Fòrum Social Mundial 2020 que s'ha fet a Barcelona els dies 7, 6 i 7 d'abril

El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores és el procés de confluència dels diferents moviments de l’economia alternativa, els que anomenem economies transformadores a un nivell local i internacional.
A través d’aquesta iniciativa es vol donar visibilitat pública i reconeixement als projectes d’economies transformadores, tot proporcionant una narrativa alternativa per a fer front al discurs hegemònic capitalista, tal com es va anunciar a l’últim Fòrum Social Mundial de Salvador de Bahia des de la XESRIPESS, i REAS.
El principal objectiu d’aquest procés és acostar moviments socials i iniciatives que comparteixin la voluntat de posar al centre de l’economia les persones i el medi ambient, i d’acabar amb l’economia basada en l’extracció, el creixement, la competitivitat i el mercat, i que lluitin per caminar cap a societats resilients i col·laboratives que construeixin i reforcin aliances i accions estratègiques a base de treballar juntes.
Éssent conscients que les dinàmiques de poder i privilegi també estan presents en les economies transformadores, per això s'ha volgut assegurar una mirada atenta que asseguri la diversitat dels subjectes que participen d’aquest procés.
El FSMET vol unir forces entre tots aquells processos de confluència que ja s’estan donant i pràctiques existents per construir juntes una agenda global inclusiva per reivindicar l’altra món que ja existeix!
Seguint l’esperit dels Fòrums Socials Mundials, el grup motor promotor de la Trobada del Fòrum el 2010 a Barcelona han volgut traslladar els objectius dels moviments socials de base a les administracions públiques (sobretot a nivell municipal i regional), amb la perspectiva de construir polítiques públiques que fomentin formes més humanes d’entendre l’economia. També volen apropar el treball que es fa a les universitats i centres de recerca en l’àmbit de les economies transformadores. Per això, s’inclouran dos eixos transversals: de polítiques públiques i de formació i investigació, que treballaran de manera articulada amb la resta dels eixos.
La decisió d’emprendre aquest procés a Barcelona no és casual: Catalunya és un referent mundial del cooperativisme i l’economia solidària, amb una història marcada per les lluites socials. Un cop més, el país destacarà en l’escena mundial pel seu compromís social i la seva voluntat de construir un món millor.

 Durant tres dies, s'han reunit a Barcelona, a la Universitat central 350 persones provinents de 48 països per debatre i definit continguts del Fòrum Mundial Social de les economies transformadores 2020.


 













 

El Fòrum s’ha articulat a través d'eixos de confluència, on es troben els diferents moviments, xarxes, organitzacions i persones, i de manera autogestionada es discuteixen temes claus de confluència, reptes, estratègies de futur i l’agenda de les trobades del 2019 i 2020.Aquests han estat: 
Les Economies Feministes(fem@transformadora.org)
El Moviment Agroecològic i sobirania alimentària (agro@transformadora.org)
Els Comuns digitals, urbans (commons@transformadora.org)
L’Economia Social i Solidària (ess@transformadora.org)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada