20/5/19

El FIMPT i l'Escola de música Mestre Montserrat han organitzat una jornada d'homenatge a Pete Seeger que ha comptat amb una participació molt activa del Cor de la Turuta

El FIMPT -Festival Internacional de Música Popular i Tradicioanl-  i l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat (ECMM), a través del Departament de música moderna, sota la direcció del professor Jordi Paulí,  han volgut sumarse als homenatges que arreu s'estan fent a Pete Seeger (1919-2014), en l'any de celebració del centenari seu naixement.
El Cor de la Turuta, de l'Associació ECOL3VNG, promotora del Projecte Turuta -moneda social local de la ciutat-,  s'ha sumat a aquest homenatge aportant una col·laboració molt activa a l'acte a través de les persones de Ton Dalmau i Bernat Manzano, i també de diversos membres que han aportat música i veus en un acte final, obert i participatiu, oferint cançons del cantautor nordeamerià, gran mestre i inspirador  d'altres artistes com Xesco Boix i Raimon (a casa nostra) o a Bruce Springsteen i altres músics de la seva generació als EUA i a tot el món.




El programa de la jornada ha estat molt complet: 
11 h: Actuació dels combos del departament de música moderna de l'ECMM, que interpretaran cançons emblemàtiques de Seeger.
12 h: Presentació a càrrec de Ramon Nadal sobre el llegat musical i social de Pete Seeger.
- Tot seguit, taula rodona a càrrec de Ton Dalmau, Ramon Nadal i Bernat Manzano i visita guiada a l'exposició fotogràfica a càrrec de Ramon Nadal.
- A les 18 h: Projecció del documental sobre Pete Seeger: "The power of song".
- A les 19.30 h: cloenda de l'acte d'homenatge a Pete Seeger, a càrrec del Cor de la Turuta.
Seeger, va ser una de les veus més importants del S.XX. Anomenat el pare del folk, investigador i gran recuperador de cançons populars, va marcar el camí a molts cantautors directament  o indirecta. Lluitador incansable pels drets i les llibertats, va ensenyar al món el poder transformador de les cançons.
L'escola també acul en la primera planta una interesant i pedagògica exposició dedicada a la carrera musical i vida de Seeger produïda per l'Associació Amics de Pete Seeger, amb seu social a Reus i sota la presidència de Ramon Nadal, especialista i estudiós del cantautor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada