20/5/19

Les platges de Vilanova i la Geltrú reben l’alumnat del Programa educatiu “Volem la platja neta!”

Durant els mesos de maig i juny, uns 300 alumnes de Vilanova i la Geltrú, que s’han inscrit mitjançant l’Agenda 21 escolar, adquiriran coneixements sobre els valors mediambientals del litoral.

El programa d'educació ambiental VOLEM LA PLATJA NETA!, va ser creat per l’antic Consorci dels Colls i Miralpeix – Costa del Garraf i actualment l’ha assumit i s’impulsa des del Servei de Medi Natural i Litoral de l’Àrea d’Ordenació Territorial i Habitatge del Consell Comarcal del Garraf. 

Aquestes activitats s’ofereixen a les escoles i instituts de la comarca del Garraf, i es realitzen durant el mes de maig i novembre, en el marc de les campanyes “Let’s Clean Up Europe”, “European Maritime Day” i la “Setmana de Prevenció de Residus.Durant els mesos de maig i juny, uns 300 alumnes de Vilanova i la Geltrú, que s’han inscrit mitjançant l’Agenda 21 escolar, adquiriran coneixements sobre els valors mediambientals del litoral del Garraf i faran una neteja d’una platja, observant i estudiant cada tipus de residus, la biodiversitat que es pot trobar i fent una reflexió conjunta.En aquesta edició s’han inscrit: l’escola l’Arjau, l’escola Voleranyel col·legi Sant Bonaventura, l’Unitat d’Escolarització Compartida de l’IE Balmes i el programa de formació i inserció de l’IMETPer tal que la participació sigui d’àmbit comarcal, les pròximes edicions s’han ofert a la resta municipis del Garraf, conjuntament amb el programa “Volem la Muntanya Neta!” que estudia la fauna, flora i els impactes dels residus en els boscos i muntanyes.
Els objectius d’aquest programa són:
• Sensibilitzar del dret de gaudir de la natura, respectant-la i conservant-la
• Conèixer els projectes de conservació, investigació i recerca del territori
• Descobrir els espais naturals protegits del Garraf
• Intercanviar inquietuds respecte als espais naturals
• Conscienciar de l’impacte dels residus en la biodiversitat i els ecosistemes. 
La metodologia que se segueix s’ha anat millorant durant els últims dos anys i es pretén que aquest programa sigui viu i adaptable a les característiques i necessitats de l'espai natural on es realitza.
Font: Eix Diari 
L’esperit de la participació en el programa Volem la Platja Neta! és que els nens i nenes siguin protagonistes, portaveus dels objectius de l’activitat, defensores i defensors de la natura. 
Font: Eix diari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada