17/10/10

dia 16/10 primera jornada de treball MANS A L'OBRA en un primer hort

Avui hem començat a treballar. Som David, Jaume, Alba, Lluis, Marina i Ton (i els gatets). Ens posem mans a l'obra, entre tots aportem eines diverses i ens posem en acció. Primer parlem breument: els tècnics Lluís i David coincideixen en que primer objectiu hauria de ser preparar la terra, el fet de que s'hagin deixat les herbes créixer és bó perquè manté la terra esponjosa... el millor ara doncs seria treure les herbes grans i fer neteja del troç.
El proper dia llaurarem (amb el motocultor)... les herbes tornaran a sortir i les tornarem a tallar (arrencar?) cada vegada en sortiran menys. Ens posem mans a l'obra i deixem el troç molt net i a punt (veure foto). El fet de ser uns quants treballant i tenir criteris clars fa que s'avançi i no decaigui l'ànim... recordo a vegades que he estat sol arrancant herbes o fent tasques que no sabia bé si era positiu o negatiu fer-les... i són dos obstacles que dificulten la tasca. A l'acabar mentre bebem llimonada i descansem, compartim l'experiència.

Parlem de que després d'haver fet aquesta tasca i cara ja temporada propera, donat que el terreny fa força pendent, fer-hi bancals però en forma de escala, en el troç calculem que hi caben uns 5 o 6 bancals. Parlem si fer-los a l'estil Gaspar Caballero o de l'estil Mariano Bueno... el fet és que el que fins ahir era una mena de selva on els gatets es podien amagar entre les herbes, ara s'ho miren bocabadats i vés a saber què pensen...

El Ton parla de que creu que hem d'anar avançant vers un nou model d'economia més vinculada amb l'enriquiment local i els recursos locals (terres, aigua, clima, etc.) i que l'objectiu del joc ECOPOLIS és justament aquest, i en aquest sentit li agradaria que aquest projecte que ara començem es pugués vincular a aquesta Economiav2 (amb una moneda local). Aquesta experiència podria donar lloc a una dinàmica de localitzar horts privats o públics i previ acord, poder ofertar arreglar la terra i posar en marxa bancals productius... ratifiquem l'acord de la reunió passada, que de moment, per aquesta experiència, i per l'espai que hi ha, de moment som suficients persones... i que en tot cas podem anar posant en marxa nous projectes.

Acordem per seguir el dissabte següent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada