Iniciatives amb sintonia amb Transició a VNG

Agrupació per a la protecció del medi ambient, APMA:
http://apmagarraf.org/ç
Entitat ecologista sense afany de lucre que pretén denunciar i presentar alternatives a les contínues agressions ambientals que pateix la comarca. L'associació va néixer a Vilanova l'octubre de 1989, amb la voluntat d'agrupar persones amb ganes de treballar i divertir-se tractant les qüestions que afecten el medi al Garraf.

- Associació Ecoconscient
https://ecoconscientblog.wordpress.com/
https://ecoconscient.cat/
Entitat que treballa a favor d'una "alimentació conscient pel cos i la ment. Per alimentar-nos de manera integral i ecològica". 
Ofereix "alimentar-nos de manera integral i ecològica i cuina a partir d'aliments locals procedents de l'agricultura biològica. Menús diaris de 2 o 3 porcions amb bases macrobiòtiques i amb opció vegana".

- Associació Espigalls del Garraf
http://espigallsdelgarraf.cat/
Les finalitats de l'entitat són "Promoure el cultiu, la comercializació, transformació i el consum d'espigalls del Garraf basant.se en criteris  de qualitat i proximitat. La promoció de la pagesia que produeix i cultiva productes d’horta al Garraf i que per a ells mateixos tenen un valor afegit lligat al territori i a la qualitat, formant part de la conservació i el manteniment d’un patrimoni i valors culturals, i contribuint-hi amb processos de producció vinculats a uns coneixements o habilitats personals i respectuosos amb el medi ambient”.

- Cooperativa de consum responsable La Vinagreta:
http://lavinagreta.blogspot.com.es/
Associació de consum responsable que va néixer l'estiu del 2009 de la inquietud d’un grup d’amigues i amics de Vilanova i la Geltrú amb ganes per trobar vies de consumir de manera més responsable, entenent que el consum és quelcom que caracteritza les nostres societats benestants i que l’exercim sense cap mena de control social.
És un espai de trobada de consumidors que ens organitzem per a consumir productes eco-biològics i de proximitat, i intentem resoldre així qüestions de sobirania alimentaria, ecologia, economia alternativa i salut que tant ens preocupen, beneficiant-nos també de la compra en grup i evitem així els intermediaris.

- Plataforma Defensem L'Ortoll-Sant Gervasi:
 http://parcnaturalortollsantgervasi.blogspot.com.es/
En 2011, arran de les protestes del 15-M i posteriors acampades, entrem en contacte algunes persones i col·lectius preocupats per l'estat de degradació progressiva i total abandonament de l'espai que popularment es coneix com "Ortoll-Sant Gervasi" però que compren des del torrent de Sant Joan (o Ramusa) fins a la Millera-Platja Llarga. Alguns d'aquests col·lectius o persones portem ja anys treballant en la neteja, protecció i recuperació de punts concrets. Uns altres buscavem la manera de generar coneixement i sensibilitat ciutadana cap a aquest lloc que considerem de gran valor per a Vilanova i la Geltrú i la comarca del Garraf. El juny de 2011, s'inicia la Plataforma com a espai comù  per recuperar aquest pulmó verd per a la ciutat. Un fabulós espai que reuneix valors mediambientals, agraris, forestals, arqueològics, culturals, històrics, camins de trashumància que connectaven la Cerdanya amb la costa, entre altres valors.


- Plataforma pels camins escolars VNG - Ciutat educadora:
https://www.facebook.com/caminsescolarsvng/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada