Transició VNG


Què és transició VNG?
És un moviment ciutadà sense organització formalitzada que sorgí d'un grup de vilanovines i vilanovins que, inspirant-se en les INICIATIVES en TRANSICIÓ - Transition towns d'altres pobles i, reunits al peu del far el 25 de juliol de 2009, van decidir iniciar el moviment Transició VNG per impulsar la transició de la nostra vila cap a una societat més JUSTA, EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I  SOSTENIBLE.
Les comunitats en transició creen projectes ciutadans col·lectius que cerquen crear resiliència local contra el progressiu col·lapse social provocat pel canvi climàtic, el pic del petroli i la inestabilitat econòmica. 

Sabem que hi ha molta gent a casa nostra treballant en objectius en la mateixa direcció amb experiència i motivació, i per tant, existeix un potencial de canvi important cap a nous models de comunitat, de barri i de ciutat.


S'han creat diversos temes de treball en funció de les persones disponibles per coordinar-los:  

Rumiadores i rumiadors
Horts i alimentació 
Espais vius 
Energia verda 
Moneda social local 

Aquest bloc difon notícies dels successos, actes, activitats, esdeveniments, etc. de Vilanova i la Geltrú que realitza la ciutadania i organitzacions locals en relació a aquest concepte de ciutats en transició (Transition town). 
Vídeo explicatiu de les Iniciatives de Transició:

Transició VNG disposa de canals de comunicació per tal de fer difusió de les activitats i inquietuds de les persones que a la nostra ciutat volem difondre l'esperit transitador.

1- Un bloc: http://transiciovng.blogspot.com.es/

2- Un grup per compatir  notícies, idees i informació, a través del mail col·lectiu. L'alta i la baixa en el grup de distribució és voluntària i autogestionada :
transiciovng@googlegroups.com

3- Presència a facebook: Transició VNG (https://www.facebook.com/groups/transiciovng/?fref=ts)