3/12/10

participem a la video conferència amb Alexis Rowell en el programa

Transicions cap a una Barcelona més sostenible 
Dimecres 1 de desembre de 2010, 18-19.30 h
Conferència: les comunitats i l'administració local per un futur amb menys emissions de carboni
Alexis Rowell, autor de "Comunitats, Ajuntaments i un futur baix en carboni: què podem fer si els governs no ho faran" (anglès). Ricard Alvarez i Antoni Scotti, Node Barcelona en Transició (castellà i català).

Molt interessant la trobada virtual amb el sr. Alexis i també la taula rodona amb tota la gent de procedències diverses: Agenda21 de Barcelona, gent del Decreixement, gent de Cooperatives de consum, d'universitats, del carrer... interessant la diversitat i la coincidència.


La raó de ser de Transició, la remarcà molt bé l'Alexis quan va dir: "a Candem -on ell està actiu-, ciutat propera a Londres, de 400000 habitants, en el seu barri 8000. Varem estar 18 mesos esperant que la gent vingués a nosaltres, i finalment varem descobrir que hem d'anar a ells... ara estan en grups anant pel barri, entrant en contacta amb la gent per dir-los-hi que el temps del petroli barat s'acaba i que el menjar dels supers, que ara ve de milers de kilòmetres o s'encarirà molt o no arribarà... ens hem de posar les piles i produir els nostres aliments, els nostres productes... i a part de les incomoditats que pugui suposar, no té perquè ser un problema, sinó una oportunitat per entrar en una nova manera de viure més resilient..."


Parlà de les seves experiències i donà idees molt interessants, hem de pensar però que nosaltres n'estem també acumulant... una prova són les que ens mostra el video "homenatge a Catalunya II)...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada