27/5/11

Per un camí de Sant Gervasi lliure de cotxes i de brutícia

Es posa en marxa un nou projecte:
"El camí de Sant Gervasi és un dels pocs camins rurals què encara queden a la nostra ciutat. És un camí ple d’encant, ple de natura en estat salvatge i de relativa tranquil·litat .
Concretament al tram què comença a la Riera del Montseny i què va finsl’escola Llebetx hi ha espècies vegetals de gran vàlua com la dent de lleó, la borratxa, l’all silvestre, la sàlvia, la rosa mosqueta, l’espí blanc, la zarzamora i un llarg etc, del què podem gaudir tots .

El camí és molt freqüentat per amants de les passejades, del ciclisme o senzillament de la solitud , però trobem què cada vegada ens és més difícil aquest gaudi ja què el trànsit de cotxes en ambdós sentits i sobretot en època estival no permet caminar, córrer o anar en bicicleta amb la suficient seguretat i sense interrompre a cada pas la marxa, empaitats per cotxes amb massa presses i amb tocs continus de botzina .
És molt freqüent, també, veure com particulars fan servir aquest entorn per abocar deixalles a l’empara de testimonis i produint danys irreparables a l’entorn i als qui el transiten.
La nostra proposta és preservar de cotxes i motos aquest tram amb la col·locació d’una pilona automàtica, tot entenen què tant el veïnat com la direcció de l’escola haurien de tenir comandament a distància per entrar i sortir i alenar a la resta de ciutadans què vulguin accedir tant a l’interior de l’ Ortoll com a la continuació del camí què arriba fins el Racó de Santa Llúcia, a fer-ho per la banda del passeig de mar. Hem observat què proveïdors de l’escola
passen per aquest tram degut a l’escassa alçada del pont què no els hi permet l’accés per la banda de mar així què aquest aspecte s’haurà de considerar, buscant la millor solució per a tots.
Així doncs, per tot l ’anteriorment exposat volem recollir el màxim nombre de signatures per fer valer la nostra voluntat de preservar aquest espai i el dret a gaudir de les activitats què es poden desenvolupar en el seu si."
Amb aquesta idea totes/s qui vulgueu participar activament poseu-vos en contacte amb "transiciovng@gmail.com" indicant -participar en el projecte camí de Sant Gervasi-

1 comentari:

  1. hola mi nombre es Rosendo y junto a mi pareja Alejandra, vivimos en las inmediaciones del camino de sant Gervasi y apoyamos plenamente las ideas que teneis acerca de limitar el acceso lo mas inteligentemente posible, ademas tambien nos gustaria se cuidara mas el entorno del bosque ya que mucha gente lo utiliza para nada mas ni nada menos que tirar basura, a propòsito de esto, nostros somos artistas y comenzamos a preparar una coleccion de cuadros con elementos reciclados en el bosque a manera de una pequeña denuncia y contribución desde nuestro lugar a un cambio en la actitud de las persona para con su medio ambiente.
    Parte de nuestra obra esta colgada en el local del singlot y esta tarde seguramente nos veremos alli para intercambiar opiniones i aunar esfuerzos .

    ResponElimina