9/11/11

una CRISI LOCAL de fa 125 anys en l'"any dels negats"

Organitzat pel Museu del Mar, al llarg d'aquest any i especialment el dia d'aquesta trista data, el dia 9 de novembre, es recordà el fet que succeí fa 125 anys, quan un dia que semblava com els altres i que les barques de pesca havien sortit a pescar, els sobtà una mena d'ona gegant (possiblement un tsunami produït per un terratràmol marí o quelcom similar), que impedí que les barques podessin tornar a la platja. Una quinzena de barques i vint-i-dues persones, mariners, varen morir.

Fou una crisi local... que desvetllà una gran solidaritat entre tot el poble. Llavors Vilanova i la Geltrú tenia uns 11000 habitants... la situació actual del nostre poble i de la societat en general, ara és ben diferent, però com a Transició VNG hem de fer tot el possible per crear consciència i poder posar solucions per adelantar-nos a possibles crisis que el moment especial actual de la història ens brinda (crisis ecològica, econòmica, energètica, etc.).
La imatge del vaixell Víctor Rojas que està als peus de la Farola és tot un símbol (bot de salvament, capaç de seguir avançant malgrat la mala mar, amb l'esforç dels seus remers... un exemple d'enginy i de cooperació per afrontar noves crisis). És una crida a l'enginy i la col·laboració per avançar-nos als temps.
Alguns membres de Transició VNG, vinculats al Museu del Mar, hem pres part activa en alguns d'aquests actes.
Veure notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada