29/10/12

"Hi ha vida més enllà del sistema econòmic convencional", 1a Fira d'Economia Solidària de Catalunya - 27 i 28 d'octubre de 2012

Jordi Griera va ser un dels ponents sobre
monedes socials el diumenge 28 
Aquesta és la conclusió que varem treure la gent que varem participar d'alguna manera en la 1a Fira d'Economia Solidària de Catalunya dels passats 27 i 28 d'octubre de 2012.
En aquesta Fira, el gran encert, ha estat que s'han posat a cooperar dos mons de l'Economia Solidària, el de les Cooperatives i el de les Economies Complementàries i s'ha iniciat un mercat social català amb la creació d'una moneda social pròpia: l'ecosol.
Ton tocant desprès del dinar de germanor
ECOL3VNG va tenir un paper considerable en la temàtica de les monedes socials (participació i mencions). El model de la turuta agrada. Es va posar en marxa una moneda social (l'ECOSOL) la finalitat de la qual és ajudar en aquesta cooperació per l'enriquiment, principalment, entre les empreses de la XES (xarxa d'economia social).
La Fira fou en l'antiga fàbrica Fabra i Coats a Sant Andreu i va aplegar a milers de persones. Una gran mostra d'entitats d'Economia Social i Solidària i una explosió de creativtat, cooperació i potencial local conscient i ecològic. Varem acabar cantant el "junts podem"...FELICITATS ALS ORGANITZADORS!!!

VIDEO PONÈNCIA DE JORDI GRIERA   
NOTÍCIA DE LA FIRA

El dissabte 27 d'octubre, La Turuta ha participat en una taula rodona durant la FESC (Fira d’Economia Solidària de Catalunya) que ha volgut difondre l’economia solidaria de Catalunya mostrant durant dos dies un nombre significatiu i representatiu d’empreses i entitats del sector, així com els seus principals reptes. 

Moneda social Ecosol creada per a la Fira i posterior utilització
entre les empreses socials de la xarxa  
La fira ha comptat amb una assistència estimada en més de 4.000 persones i ha generat 17.000 ecosols. L’esperit de la Fira, doncs, ha estat inclusiu, ja que ha pretès abastar la gran diversitat d’experiències existents. Per aquest motiu, s’ha prioritzat en tota la cadena de proveïment de l’esdeveniment l’ús i la contractació de béns i serveis de l’economia solidària.VEURE PROGRAMA
Sector de la fira dedicat a expositors empreses i oferents
en el marc de l'economia social

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada