12/9/13

Dos membres d'ECOL3VNG visiten Cerdenya aquest estiu per conèixer de primera mà el Sardex

El Sardex és una experiència d'èxit a l'illa de Cerdenya i està en plena expansió, des de la seva creació el 2008. La moneda, creada com a eina econòmica al servei de les empreses,  va ser dissenyada per quatre joves en atur que han creat una empresa de Societat limitada, des de la localitat de Serramana, per impulsar-la i que compta amb 10 treballadors i actualment té associades unes 1.300 empreses en tot el territori.

La impressió que s'ha tingut és que el sistema està molt bé organitzat i és una bona eina de motor econòmic per a les empreses sardes, especialment útil en moments de crisi econòmic

El Sardex és un sistema de crèdit mutu, en el qual les empreses poden quedar en saldo negatiu al fer una compra (quedant a deure a un altre membre, en realitat queden a deure a la xarxa) però sabent que han de saldar el seu deute acceptant Sardex en les seves vendes. Els corresponents impostos (IVA) es quantifiquen i es paga el diferencial que correspongui, amb euros. En realitat  en podrien dir euros virtuals. Per les empreses és una manera de tenir crèdit sense interessos i tot plegat fa que l'economia es mogui més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada