9/10/13

La vinagreta, cooperativa de consum responsable ofereix una programació de tardor

La Vinagreta torna a proposar  activitats molt interessants i que, com sempre, sobre qüestions urgents i entorn a les quals cal una reflexió i actuació crítica social. El mes d'octubre, sota el títol: Una mirada cap al sud. Ens oferix dues propostes:Divendres 11 d’octubre: Docs for action: Documental “Bananas!(Suècia, 2009) (19,30h, Ateneu Vilanoví): malgrat totes les pressions de l'empresa Dole, el documental va tirar endavant, esdevenint un altre exemple del poder de les transnacionals en el negoci de l'alimentació. Vol denunciar el danys ambientals i social que l'ús de pesticides tenen entre els treballadors i els països productors d'orígen com Nicaragua.

Divendres 25 d’octubre: Xerrada “El deute ecològic”  (20h, Ateneu Vilanoví) 
Malauradament el documental Bananas no exposa un cas aïllat. Molt sovint empreses transnacionals actuen sobre països menys industrialitzats (però rics en recursos naturals) i no es fan càrrec dels danys ambientals produïts. L’Alfons Pérez, membre de l’ODG (Observatori del Deute en la Globalització) ens permetrà aprofundir en el Deute Ecològic, és a dir, aquest deute no reconegut, contret pels països indutrialitzats envers les comunitats que habiten les àrees afectades,  aportant casos concrets i exemples de campanyes que s’han dut a terme per denunciar i visibilitzar el què passa al sud. 

El mes de novembre tenen previst un documental i una xerrada sobre el consum responsable de peix i al desembre una acció de denúncia vers el consumisme de les festes nadalenques. No us les perdeu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada