31/5/14

Taller sobre la Turuta a l'Escola Ginesta

Moltes preguntes a respondre per començar
Alumnes  de l'Escola Ginesta s'han interessat per conèixer a fons la Turuta. 11 socis i sòcies d'ECOL3VNG, associació impulsora del projecte que treballa per implementar d'aquesta unitat d'intercanvi a Vilanova, va anar a visitar-los el dijous 29 de maig. 44 alumnes de Sisè,  van fer tota classe de preguntes i van participar en el  Mercat local de productes i serveis,  en el que només es podia intercanviar amb turutes. 
Espais del mercat preparats
per rebre als nous turutaires

Abans,  però,  es va obrir una roda de preguntes que els alumnes s'havien preparat: quan es va crear la Turuta?, d'on va sorgir la idea? per què existeix aquesta moneda? quant tipus de bitllets o monedes de Turuta hi ha? per què es diu Turuta? com és la moneda? on es fa? com? qui la crea?... i moltes i bones preguntes més!
Espai d'horts comunitaris 
El gimnàs de l'escola va servir per ubicar el Mercat al que no li faltava de res: espai dels horts comunitaris, espai d'oferiment de productes i serveis per part dels nous turutaires escolars, espai de verdures i horta, peix, forn, roba....
Quasi s'està acabant... cantant una cançó

Per acabar, amb el Bernat, del Grup musical Corrandes animació i soci turutaire, van cantar i posar en comú tot allò que havíen après. Des d'ECOL3VNG es vol agrair especialment a l'Escola Ginesta aquesta magnífica experiència amb els seus alumnes. Va ser una tarda molt bonica per recordar sempre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada