31/10/14

Pedro Burruezo ha ofert la seva xerrada Ecologia profunda versus ecologia reformista, organitzada per ECOL3VNG dins la programació Vilanova en Transició: Jornades d'economia social i solidària. Fes-te de la Turuta!

Aquest tercer acte de les jornades, que ha convocat a 54 persones al Ccívic La Geltrú, ha estat dedicat a l’anomenada Ecologia profunda, és a dir,  a la integració amb la terra i la natura. L’Ecologia profunda ens convida a la preservació del planeta des d’una connexió amb les nostres emocions i la nostra espiritualitat. 
És l’ecologia que ens proposa percebre l’ecoesfera,  de la que depèn la vida en la Terra,  des d’un obligat reconeixement que els humans som una part d’una totalitat orgànica. I com a part més, hem de viure en aquest planeta. No des de posicionaments de superioritat i poder i no des de l’acció parcial de voler realitzar “arrenjaments o reformes” (ecologia reformista) que no aporten solucions integrals.
Pedro Burruezo,   director de l'edició espanyola de la revistaThe Ecologistpionera del movimient ecologista internacional i fundador del Grup EcoActivistas va explicar què és l’ecologia profunda i el seu abast, tot analitzant la situació actual en la que vivim, des d’un punt de vista integral i, amb un gran sentit crític,  sobretot respecte  la
destrucció planetària que estem portant a terme en tots els sentits i activitats humanes i, en  la que tohom, en alguna mesura, participem. Per ell, l’ecologia profunda ens aporta una visió espiritual,  contemplativa i emocional que dota de sentit tot allò, per petit que sigui, que podem i estem obligats a fer per a millorar la nostra reconnexió amb la natura i prendre consciència de les conseqüències que tenen les nostres actuacions. El canvi global,  passa, inevitablement,  pel canvi personal.
Durant l'acte i, com a introducció a la xerrada, Núria Gonzalvo, membre d’ECOL3VNG, va explicar el Projecte Horts i terres que està duen a terme l'Associació ECOL3VNG amb l'objectiu principal de recuperar el contacte i la connexió integral amb la naturalesa vilanovina i l'assoliment d'un major grau de sobirania alimentària local.
Jacinto Garcia, també membre d'ECOL3VNG,  va oferir un reportatge gràfic que descriu amb imatges el treball que els socis/es d’ECOL3VNG estan efectuant en el horts comunitaris.  Informació completa delcontingut de l’acte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada