30/3/15

Un ramat d'ovelles visita l'Hort de la vinya el diumenge 27 de març

Des  de l'Hort de la Vinya, un dels projectes d'horts comunitaris que impulsa l'Associació ECOL3VNG ens fan arribar aquesta nota:
Avui hem anat a la Vinya . El dia era molt agradable amb un suau sol de primavera i una temperatura que convidava a l'expansió. 
Com sempre hem anat arribant segons hem pogut i hem anat fent aquella feina que restava pendent del diumenge anterior i contemplant alhora el creixement de fruiters i faveres. 
Però això no és res atípic. L'atípic ha arribat notificat pel Bill que s'assebentat pel nostre benvolgut veí de que hi havia un ramat d'ovelles disposat a fer-nos una visita dominical. 
Primer ha vingut el pastor i ha parlat amb nosaltres , i més tard ell amb el seu ramat han envaït la Vinya. 
El Jacinto ha defensat el petit llimoner posant-se amb una cadira a sobre. Altres defensaven les faves. Uns altres tenien cura dels fruiters amenaçats pels castellers bovins. 
Algú altre defensava les oliveres. Jo per la meva banda he protegit l'avocat que vàrem plantar la setmana passada i que procedeix de la Rita. 
Però tots , ben curiós estàvem pendents d'allò que el ramat ens havía de deixar: els fems. És el que té fer un curs d'agricultura regenerativa, t'ensenyen les tres M, i incideixen tant que ja no te'n oblides mai més.
 Minerals, microorganismes, matèria orgànica. Tres conceptes repetits com un mantra indispensables per tenir un sòl nodrit i fèrtil. 
Bé avui en tot cas una bona quantitat de M(atèria orgànica) i molta, molta alegria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada