30/4/15

S'ha presentat l’informe “Ja volem el pa sencer. Respostes a la pobresa alimentària en clau de Sobirania Alimentària” que inclou l'experiència vilanova dels horts del Projecte Turuta

El dimecres 29 d'abril a l'Ateneu Popular  de 9 Barris s'ha presentat l'informe a càrrec dels seus autors: Ariadna Pomar León i Guillem Tendero Acin i promogut per ASAC: Aliança per la Sobirania alimentària de Catalunya, que ha comptat amb la intervenció de diverses persones procedents de les experiències analitzades en l'estudi i de col·lectius i entitats relacionades amb la temàtica de la recerca, entre elles, la de Ton Dalmau, president-coordinador de l'Associació ECOL3VNG, impulsora del Projecte turuta que promou la implementació d'una unitat d'intercanvi social local a Vilanova i la Geltrú. També s'ha realitzar un debat, sota la denominació: com donar resposta a la pobresa alimentària de manera que es promogui l'apoderament i la Sobirania Alimentària.
Presentació de l'informe a l'Ateneu 9 barris

L'informe analitza què aporten en l'actual context d'emergència social les iniciatives que tracten de donar resposta a la pobresa alimentària promovent l'apoderament de les persones en situació de vulnerabilitat i incorporant elements del paradigma de la Sobirania Alimentària.Aquestes iniciatives estan sent impulsades per col·lectius de base dels moviments associatiu i per la Sobirania Alimentària, entitats del Tercer Sector Social, projectes de producció agroecològica, empreses cooperatives de l'economia solidària i administracions públiques locals.    Més informació a:  Associació Salut i agroecologia (ASIA). ACCÉS A L'INFORME (Projecte d'horts d'ECOL3VNG p. 129-30)

16/4/15

Es presenta a dimecres 15 d'abril al Foment vilanoví el llibre El Penedès era possible editat per la Plataforma per una Vegueria pròpia que inclou diverses propostes de futur

Ara fa deu anys va néixer la Plataforma per una Vegueria Pròpia amb la voluntat d’impulsar el reconeixement del Penedès com a vegueria- coincidint amb aquest desè aniversari, la plataforma ha editat el llibre, El Penedès era possible, en el qual es resumeix els deus anys de plataforma i es fan 40 propostes de futur. 
Una de les propostes de futur està dedicada a parlar d'economies locals i l'ús de monedes socials, com a eina a favor d'aquesta economia. L'autor és Ton Dalmau, president-coordinador de l'Associació vilanovina ECOL3VNG que promou la implementació i l'ús de la Turuta, com a unitat d'intercanvi social local a Vilanova i la Geltrú -- Veure la notícia a Canal Blau TV

13/4/15

El Projecte Turuta es presenta en la 1a. Trobada dels Bancs del Temps a Sant Cugat

El Banc del temps de Sant Cugat celebra el seu 10è aniversari i ho fa organitzant una Trobada de bancs del temps el dissabte 11 d'abril a la que han assistit representants del diversos Bancs del temps de Catalunya, com: Barcelona, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Cambrils, Cabrera de Mar, El Masnou, La Palma de Cervelló, Lloret de Mar, Castellterçol, Viladecans, Terrassa, Cerdanyola del Vallès, Girona, Sant Celoni.

L'Associació ECOL3VNG va estar present en aquesta jornada “Compartim experiències per fer crèixer els nostres bancs”, representada pel seu coordinador-president, Ton Dalmau, ja que formava part d'una de les taules d'experiències (programa), explicant el Projecte Turuta. Un nombrós públic va seguir tota la jornada que va comptar amb un conferència sobre Economia col·laborativa i un animat fi de festa musical.
Més informació sobre la Trobada
Xarxa de Bancs del Temps de l'Associació Salut i Família

10/4/15

Nova edició de la Ruta de la Turuta dissabte 11 d'abril pels comerços turutaires de la ciutat

L'Associació ECOL3VNG impulsora del Projecte Turuta, moneda social local,  torna a proposar fer la Ruta de la Turuta: una passejada per la ciutat durant el matí que sortint de la plaça Lledoners, visitarà diversos comerços socis turutaires que accepten turutes en l'adquisició dels seus productes i/o serveis.
Aquesta activitat  es va fer per primera vegada el dissabte 22 de novembre de l'any passat amb motiu de la Festa de la Turuta, una activitat al carrer que va voler mostrar a la ciutadania tot el potencial que pot oferir en l'economia local utilitzar la unitat d'intercanvi,  turuta i la qual va tenir força èxit entre els socis que van participar en la ruta.
Pot participar tothom que ho desitgi anant a les 11h al punt de trobada de sortida.

9/4/15

L'Hort total ofereix un curs de Terra i palla el cap de setmana, 11 i 12 d'abril

Dins la seva proposta d'activitats per a la primavera 2015, Hort total organitza aquest curs, a càrrec d'Alba Pawlowsky, per a mostrar les tècniques de construcció amb terra crua que s’utilitzen des de l’antiguitat arreu de la península i del món. 
 En aquest taller, de la mà de l’arquitecte especialitzada en construcció en terra crua a CraTERRE i fundadora de l’associació etcèTERRA, es comprendran les propietats de la terra, s’aprendrà a identificar-la, veure alguns dels múltiples sistemes d’aplicació possibles, i aprendrem a preparar i a aplicar el nostre material segons l’element que vulguem construir. 
El taller està enfocat a què les persones siguin capaces de replicar aquesta tècnica tan versàtil, i perdin la por a aquest material complex, però de tecnologia apropiable. 
Més informació: www.hortotal.weebly.com  Telf. 636405301 /  609650512
e-mail: hortotal@gmail.com -- facebook: Hort Total
V

Xerrada-debat sobre la pobresa energètica a càrrec de Jaume Aliaga al CRIA dijous 9 d'abril


 La Cooperativa Som Energia i Esquerra Repúblicana a Vilanova i la Geltrú han organitzat l'acte, presentat per Queti Vinyals, presidenta de la secció local d'Esquerra ha comptat amb la intervenció de coordinador local de Som Energia al Garraf, Jaume Aliaga i de diputat del Parlament de Catalunya, Pere Bosch.

7/4/15

Membres d'ECOL3VNG participen en la IV Trobada estatal de monedes socials a Múrcia


El grup que promou l'OSEL Región de Murcia s'ha encarregat enguany d'organitzar la IV Trobada estatal de monedes socials, que des de que es va organitzar la primera el 2012 a Vilanova i la Geltrú, cada any es realitza en un indret diferent de l'estat: el 2013 a Sevilla a càrrec del Puma i el 2014 a València a càrrec de l'equip promotor de l'Orué.  L'equip de l'OSEL: moneda social de la regió de Múrcia han acollit, des de divendres 3 d'abril a diumenge 5,  a tots aquells col·lectius que han volgut compartir i posar en comú l'estat de la qüestió actual des de cada moneda. De Catalunya han assistit: l'Ecoxarxa del Bages i la de Tarragona i ECOL3VNG (Projecte Turuta) de Vilanova i la Geltrú.  Unes 60 persones han compartit experiències i espais de treball en comú durant aquest dies en la seu social del col·lectiu, la Casa de la Higuera.


Des del Projecte Turuta s'ha presentat una proposta anomenda Mi casa, tu casa consistent en acollir en les llars d'integrants de persones de col·lectius i entitats que promouen monedes socials a altres membres de tot l'estat.

Per saber més sobre monedes socials a l'estat espanyol
Àlbum de fotos de la trobada