18/9/15

El Singlot compleix cinc anys promocionant la cervesa artesana


L'Associació Singlot de Vilanova i la Geltrú, entitat turutaire que promou la Cervesa Artesana de qualitat, compleix el seu cinquè aniversari. El Singlot ha estat l'associació que ha organitzat a la ciutat dues de les més importants mostres de cervesa artesana de Catalunya com són el Fes-t'hi i el Fes-t'hiu, ambdues amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat.

Per aquest motiu, del 24 de setembre al 17 d'octubre, ho celebra amb un ampli programa d'activitats sota el nom "5 anys donant la xapa" #5anysdonantlaxapa. Entre les més destacades cal citar la visita a una Boteria, a un Brewpub, i el tast "Pa, Formatge, Cervesa i Vi" al Pati del Castell de la Geltrú, el diumenge 11 d'octubre a les 12 h, a càrrec d'Astúries, País de Quesos, 12 D.O.'s, L'Espiga d'Or i Singlot. També hi haurà presentacions de cerveseries com Vic Brewery, Cervesa Sants, Cervesa La Calavera, Cervesa Quer o Cervesa del Montseny entre altres; xerrades sobre llicències de llavors, gestió de residus d'envasos, degradació del gluten en la fermentació; presentació del Club Maillard, de la I Trobada HOMEBREVNG, i un Esmorzar Popular, entre moltes altres sorpreses.

Tota la informació i les reserves prèvies les podeu trobar a www.elsinglot.blogspot.com 

font: www.vilanova.cat

9/9/15

Finalitza amb gran èxit el curs internacional de cistelleria impartit per la Mònica, el Tim i la Mei i Canal Blau li dedica un reportatge en les notícies de dimarts 8 de setembre

VEURE REPORTATGE: http://canalblau.xiptv.cat/embed/212936?width=778
Text que acompanya el reportatge en el web: www.canalblau.cat:


Vilanova, capital de la cistelleria per uns dies
Teixir a la vora del mar. És el lema amb el que Vilanova acull per tercera vegada un curs internacional de cistelleria i en el que hi participen una quarantena de persones. La majoria són aficionats, i aprofiten que estan de vacances per assistir al curs i a la vegada fer turisme a la ciutat. Entre els que hi assisteixen hi ha catalans, però la majoria provenen de fora de l’estat espanyol, de països com Itàlia, França, Irlanda, els Estats Units o Dinamarca, per aprendre les tècniques que imparteixen tres professors, entre ells la vilanovina Mònica Guilera. L’objectiu dels participants és aprofundir en una afició que en els seus països és més habitual del que ho és a Catalunya, i que encara que no ho sembli, genera un dinamisme internacional que la fa evolucionar a partir de la tradició.



3/9/15

Nova edició del curs internacional de cistelleria 'Weaving by the Sea' organitzat per la cistellera Mònica Guilera

Un any més, i ja és el tercer, els cistellaires Mònica Guilera, Tim Johnson  i Mei Hvid Joergensen, han organitzat de l'1 al 8 de setembre el Curs internacional de cistelleria Teixint en el mar. Quaranta persones provinents de diversos països, especialment d'Europa, i en l'entorn immillorable del Molí de Mar, aprendran tècniques tradicionals catalanes i del Mediterrani, com el cistell de bolets català o la tècnica de fer nanses del pescadors, utilitzant materials locals com la olivera, les fulles de margalló, la palmera datilera, la boga, el joncs, la canya i el vímet i exploraran estructures i textures diverses. 
Autor: Tim Johnson
participants edició 2014

El curs es realitza amb el suport de l'Associació ECOL3VNG, de la qual, la Mònica és sòcia fundadoraaixí com també una de les impulsores del moviment Transició VNG des del seus inicis. Les classes s'imparteixen en català, anglès, danès i norueg
i compta amb la col·laboració de l’Ajuntamentde Vilanova i la Geltrú, a través de la regidoria de Promoció econòmica i Projecció exterior, ja que està dissenyat combinant l’estada formativa al matí amb estada turística a la tarda. Notícia del curs en el web municipal  

1/9/15

Visita al Projecte Esbiosfera sorgit de Cardedeu Transició



Un grup d'integrants de Transició VNG i del Projecte Turuta van visitar diumenge 30 d'agost el projecte Esbiosfera: escola d'autosuficiència i eco-resturant que han posat en marxa fa quatre anys els barcelonins Jordi Bonet i la Gemma Velasco.


Aquesta parella, junt amb altres companys/es, van visitar Transició VNG, el juliol de 2011 perquè cercaven conèixer experiències sobre ciutats en transició. Al poc temps van posar en marxa Cardedeu en Transició.
Com a projecte personal del Jordi i la Gemma fa quatre anys, han creat Esbiosfera: un lloc que és hort, restaurant i lloc de formació en tota classe d'aprenentatge dedicat a desenvolupar l'autosuficiència i també espai de trobada mensual del moviment transicionista de Cardedeu, on es realitzen els berenars de transició cada segon divendres de mes i cursos oficials de transició.
Com a escola disposen de tres aules de formació i una sala polivalent on es desenvolupen diverses activitats formatives i participatives com xerrades, cursos i tallers especialitzats (elaboració d'aliments, oficis i habilitats, salut i benestar, energia i bioconstrucció...) i  trobades d'alumnes. 
Com a hort, que té una extensió de 1.500 m2, a partir de 2012, és un espai d'ensenyament ecològic i d'agricultura ecològica que atrau a persones interessades per l'ecologia, el conreu de la terra, la vida en comunitat i els valors ètics. Fins ara han passat per aquest espai d'irradació transacionista 1.244 persones.

El grup vilanoví , varem passar una jornada estupenda i molt instructiva, escoltant el projecte, visitant l'espai i degustant l'exquisit menú de la carta del acreditat enguany restaurant Slow Food. No podem sinó felicitar entusiastament al Jordi i la Gemma per aquest singular i fantàstic projecte!

Entrevista a Jordi Bonet a El Periódico (10 agost 2015)
Reportatge audiovisual de la Xarxa de Televisions locals, Jordi Bonet i Gemma Velasco, maneres de viure bé (18/09/2013). Veure aquí
Record del grup amb el Jordi, la Gemma i la seva petitona