8/11/15

Dissabte 7 de novembre presentació de la Turuta a Begues (Baix Llobregat)

L'acte va consistir en una tarda compartida amb els creadors i impulsors de la moneda social La Cuca de Begues, nom inspirat en la seva Cuca Fera (bestiari de foc que data de 1934); cinc membres de l'Associació ECOL3VNG  i amb les persones que van venir per informar-se de com funciona la Cuca i la Turuta, moneda social local de VNG i què aporten i poden aportar a la ciutadania de Begues i de Vilanova. 
La moneda que ara té un any d'existència neix de la Xarxa d'intercanvi de coneixements (XIC) dins del Projecte Educatiu de Begues, porta quatre anys funcionant a la vila i ara es té la voluntat d'ampliar aquest intercanvi, que fins ara s'ha centrat en compartir saber i coneixement per mitjà d'activitats ofertes pels seus membres .
Una tarda instructiva, agradable, fraternal i bonica compartint informacions i emocions... una tarda en la que reafermem la voluntat de treballar plegats per contribuir a ser cada un de nosaltres el canvi que volem. I com a cloenda es va cantar una cançó plegats.
 Membres de la Cuca van venir a visitar el Projecte Turuta i inspirant-se molt en el mateix, han creat el seu propi projecte amb els objectius principals basat en l'intercanvi "per potenciar el comerç i la indústria local; augmentar el poder adquisitiu de la població; crear oportunitats laborals; fomentar pràctiques que ajudin a preservar l'entorn del poble i que apostin per la sostenibilitat en el sentit més ampli i estimular la cooperació i la solidaritat". 
Fotos: Alfred Dot Ventalló. 
Foto de família dels impulsors de les dues monedes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada